PNDKR: FJERDEPLADS OG TO TRØJER ER ABSOLUT GODKENDT

Efter en noget turbulent optakt til det højt doterede danske etapeløb, Post Nord Danmark Rundt, var det absolut godkendt, at det Skive-baserede Team coloQuick kunne trække sig ud af 1. etape med en fjerdeplads og to af de fem førertrøjer i løbet.

“Det er virkelig skønt, at vi som et af de små hold i denne sammenhæng med World Tour-hold og prokontinentalhold på startlisten i den grad er med til at sætte vores præg på 1. etape,” siger en tilfreds sportsdirektør Christian Andersen.

Han kunne se tilbage på en etape, hvor der blev kørt som aftalt med Aksel Bech Skot-Hansen i dagens udbrud, og med Niklas Larsen som meget aktiv i finalen med en fjerdeplads som resultat.

Efter etapen var Aksel Bech Skot-Hansen på podiet og blev hyldet som dagens fighter og med ret/pligt til at køre med fightertrøjen på morgendagens enkeltstartsetape.

Han fik senere følgeskab på podiet af Niklas Larsen, der kunne iklæde sig den hvide ungdomstrøje som den bedst placerede U23-rytter.

“Jeg er godt tilfreds efter startetapen, og kan vi på søndag efter alle fem etaper stå med to trøjer på Frederiksberg, vil jeg være utrolig stolt på holdets vegne,” siger Christian Andersen.

LØBET

Christian Andersen havde i oplægget til sine ryttere at de skulle være aktive fra start, og det betød blandt andet at Julius Johansen og Aksel Bech Skot-Hansen var meget synlige i fronten af feltet.

Efter knap 30 kilometer kom Aksel Bech Skot-Hansen med i et udbrud med tre udenlandske ryttere, og gruppen blev senere udvidet med yderligere tre ryttere, hvor også Mads Rahbek fra BHS Almeborg fra Bornholm var med.

De syv holdt sammen i næsten 100 kilometer, også selvom Aksel Bech Skot-Hansen med 70 kilometer tilbage måtte have et nyt baghjul og tabte omkring 40 sekunder til udbrydergruppen. Efter en flot opkørsel havde han dog allerede fem kilometer senere kontakt. 

Det blev dog en stakket frist for knap 40 kilometer til mål blev udbryderne indhentet, men blot med det resultat, at fire andre ryttere slap af sted. 
Det hele blev dog som ventet samlet, da rundstrækningen i Silkeborg med den frygtede Hvindingdal Bakke dukkede op.

Selvom coloQuick sad flot forrest i feltet, lykkedes det unge Mikkel Bjerg at stikke af, men forspringet blev spist ganske langsomt, og på Hvindingdal Bakke sidste gang var det slut.

I stedet formåede en seks mands gruppe med blandt andet Niklas Larsen, at skabe et hul, men World Tour-holdet Lotto Soudal viste sig som stærkest. Tour de France-deltageren Tiesj Benoot havde de bedste ben og vandt foran holdkammeraten Cerben Thijsen, men Niklas Larsen i en atypisk og svær spurt måtte ”nøjes” med en en flot og absolut ærefuld fjerdeplads.

Den tidligere coloQuick-rytter Mads Würtz Schmidt, der kører for det danske landshold, kom ind på syvendepladsen.

Af de øvrige coloQuick-ryttere blev Jeppe Aaskov Pallesen nummer 74, blot tre sekunder efter vinder-gruppen.

Steffen Munk blev nummer 99, Frederik Rodenberg nummer 100 og Julius Johansen nummer 101, alle 2,49 minutter efter. Endelig tabte fighteren Aksel Bech Skot-Hansen godt fire minutter på sit flotte og lange udbrud.


OVENFOR I DEN HVIDE POINTTRØJE SES NIKLAS LARSEN, DER KOM IND PÅ FJERDEPLADSEN.


HER ER DET AKSEL BECH SKOT-HANSEN, DER FIK ETAPENS FIGHTERTRØJE EFTER ET LANGT OG FLOT UDBRUD.