SPORTSDIREKTØR MED DM-TITEL OG PROFF-ERFARING

Med et dansk mesterskab, landsholdsrytter og en kort men flot professionel karriere har den nye ledende sportsdirektør hos coloQuick, 56-årige Brian ”Hellerup” Petersen absolut papirerne i orden til at sætte sig i spidsen for det mest succesrige danske cykelhold.

Brian ”Hellerup” har siden 2016 været knyttet til coloQuick som et af de fremtrædende medlemmer af sportsdirektør-teamet, og derfor var han et naturligt valg, da den hidtidige ledende sportsdirektør Christian Andersen valgte andre græsgange.

– Jeg har i hele min tid hos coloQuick kørt et parløb med Christian, hvor jeg måske mest har været rytternes mand og knap så udadvendt, siger ”Hellerup”.

Brian ”Hellerup” toppede en flot amatørkarriere med at blive dansk mester på landevej i 1990 og det førte kort efter en professionel kontrakt med det italienske hold, Amore&Vitae, med sig.

Her fik Brian ”Hellerup” virkelig afprøvet sine evner på allerhøjeste niveau. Han deltog blandt andet i Giro d’Italia i 1991, hvor han opnåede sin formentlig største internationale triumf, da det blev til en fjerdeplads på 14. Etape fra Torino til Morbegno. Her oplevede han blandt andet at sætte den italienske legende Mario Chippolini til vægs. Under de to år i Italien deltog Brian ”Hellerup” blandt andet i Milano-San Remo, Tirreno-Adriatico og Giro d’Emilia, og det blev til flere Top-20-placeringer.

”Hellerup” stoppede sin professionelle karriere i 1992 som 29-årig, da han mistede lysten til at dyrke cykelsport på højt plan, og herefter var han ude af cykelsporten i en længere periode.

TILBAGE TIL SPORTEN

– På et tidspunkt fik jeg lyst til at hjælpe unge mennesker til at dyrke den sport, som havde givet mig så stor glæde, og jeg ville gerne give noget tilbage til cykelsporten, og her hjalp en af sportens store legender, Jørgen Marcussen, mig på vej, ligesom han havde en finger med i spillet, da jeg blev professionel i Italien, fortæller Brian ”Hellerup”.

Brian Petersen startede på lederfronten hos Riwal, men skiftede sæsonen efter til Trefor, hvor han var i to sæsoner inden han op til sæsonen 2016 skiftede til coloQuick, hvor han var været siden – og nu i førersædet.

KØBENHAVNEREN FRA HADSTEN

 ”Hellerup”, der bor i Hadsten med sin kone Anne, føler at han nu har fået tiden til at gøre en indsats for den sport han brænder for.

– Vores tre børn – som for øvrigt ikke er specielt interesseret i cykling – er flyttet hjemmefra, så nu er der mere tid, siger Brian Petersen.

– Ingen er vel i tvivl om, at jeg er københavner, når jeg åbner munden, men i modsætning til mange københavnere er jeg en person, der gør tingene på min egen stille, rolige og ydmyge måde, og der tror jeg, at jeg vinder stor respekt hos ”mine” ryttere, som jeg også behandler med den allerstørste respekt, fastslår sportsdirektøren, der glæder sig til den nye sæson.