COLOQUICK FIK EN VERDENSMESTER

Torsdag aften fik det lokale cykelteam, coloQuick, ikke blot en verdensmester, men samtidig en tredobbelt verdensrekordholder, da 21-årige Rasmus Lund sammen med sine holdkammerater Frederik Rodenberg, Julius Johansen og Lasse Norman, pulveriserede finalemodstanderne New Zealand i 4000 meter holdforfølgelsesløb på cykelbanen i Berlin og samtidig skar mere end 1,5 sekunder af den verdensrekord de fire gutter havde sat et døgn tidligere. Nu lyder verdensrekorden på 3.44.672, hvilket er næsten 3,5 sekunder hurtigere end Australiens verdensrekord for VM i Berlin.

Med Rasmus Lund som førstemanden på de første tre omgange, hvor der for alvor blev sat gang i pedalerne, blev grundlaget for den senere verdensrekord skabt, og senere kunne holdkammeraterne følge op i et helt perfekt holdløb, hvor ikke mindst Frederik Rosenberg i en gigantføring kørte sig helt ud på den sidste kilometer.

De danske ryttere var naturligvis lykkelige efter VM-medaljerne og den tredje verdensrekord på to dage.

“- Det føles helt fantastisk. Det kan ikke beskrives, hvad der lige skete her. Vi har kæmpet og trænet for en historisk situation som her. Det er helt uvirkeligt,” sagde coloQuicks Rasmus Lund Pedersen til TV2 Sport umiddelbart efter løbet.

Aftenens verdensmestre i 4000 meter holdforfølgelsesløb er ikke blot stort for dansk cykelsport, men også for cyklingen i Skive er det en stor dag. Førstemanden på holdet, Rasmus Lund Pedersen, er fortsat aktiv for Team coloQuick, mens Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen kørte for det lokale hold indtil nytår. Sammen med Lasse Norman Hansen er de nu storfavoritter til at tage OL-guld i Tokyo til sommer.