JONAS KASTEDE GLANS OVER COLOQUICK-FEST

For at markere Skives position som start- og målby på fredagens 4. etape af PostNord Danmark Rundt, havde det lokale cykelhold, coloQuick, inviteret omkring 300 sponsorer, samarbejdspartnere og andre gæster til et VIP-arrangement i haven på Resenlund – blot et par hundrede meter fra målstregen på Strandtangen.

Udover spidstegt gris med tilbehør og kolde fadøl og vin, fik de mange gæster også en aldeles uventet oplevelse. Pludselig dukkede en af årets mest ombejlede sportsidoler, Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard sammen med sin kæreste Trine Marie til alles overraskelse op til havefesten hos parrets tidligere arbejdsgiver. Mens Jonas forsøgte at nyde en tiltrængt kold forfriskning fik han som festens midtpunkt hurtigt travlt med at skrive autografer og stille op til selfies, og ingen fik nej, men derimod et imødekommende smil fra den store sportsmand, som den tidligere coloQuick-rytter er.

Efter at de mange gæster var bænket i teltet kunne Jonas Vingegaard til konferencier Jesper Mortensen fortælle om sin triumf i årets Tour de France.

Her tilkendegav han klart, at de havde været en hård tur, der havde tæret på kræfterne, ikke kun fysisk. Den megen virak efter sejren med masser af hyldest havde også været hårdt rent mentalt. Den omstændighed at han hele tiden var festens midtpunkt betød også at mental belastning for den meget beskedne Glyngøre-bo. Jonas fortalte også om sit ophold hos coloQuick, som har betydet meget for hans udvikling som cykelrytter og vejen til Tour de France-sejren.

– Jeg kom til coloQuick som en ung umoden og temmelig uselvstændig rytter, men de (coloQuick) sørgede hurtigt for, at jeg fik struktur både på min træning og min hverdag. De mange positive ting jeg lærte i sæsonerne hos coloQuick har jeg taget med mig, og det har da ikke været så ringe endda!!!!

Endelig løftede Jonas sløret for, at de næste opgaver måske kunne blive Kroatien Rundt og Lombardiet Rundt, men løbsprogrammet var ikke endeligt endnu. Og han fortalte også, at han efter nogle tiltrængte dage på sofaen nu igen var i fuld gang med træningen, inden han til taktfast bifald igen fik lov at slappe af en smule udenfor rampelyset.

Jesper Mortensen havde flere gæster på scenen, blandt andet arrangementets vært, holdejer Brian Pedersen, der fortalte om sin indgang til cykelsporten, og om den store branding-værdi, der ligger i at støtte et sportshold af coloQuicks kaliber.

Også Henrik Breiner Pedersen, der er det seneste skud på stammen af talenter i coloQuick-truppen blev præsenteret og fortalte, at han havde valgt holdet fordi han mente, at hele set-uppet i Skive var så unikt, at det kun kunne været et stort skridt i hans udvikling og karriere som cykelrytter. Under spisningen af den spidstegte gris blev det flere gange stillet direkte om til sportsdirektør Christian Moberg i servicebilen ude på ruten, så gæsterne havde de bedste muligheder for at følge med i festens egentlige hovedformål, 4. etape af PostNord Danmark Rundt.

Løbet kunne også følge på en kæmpe storskærm ude i haven og den mulighed benyttede de fleste sig da også af, da de havde fået stillet sulten. Men en blikstille fjord og den smukke have som kulisse kunne festen fortsætte, mens fadølshanerne og vinbaren fortsat var åbne. Mens skyggerne efterhånden blev en smule længere var Stubkjær Grill, der stod for al maden, klar med store frankfurter-pølser, der fortsat kunne skylles ned med vin fra Vin med Mere, øl eller vand fra Hancock eller kaffe fra Meny.

Det blev det aften inden de sidste gæster sagde farvel og tak efter en vidunderlig sommerdag i Grethe og Kaj Ove Madsens have på Resenlund.

———————————————–

Se video fra dagen her

Se desuden en kavalkade af billeder på vores Facebookside.