ColoQuick Cycling starter året med fokus på sikkerheden

Det danske kontinentalhold, ColoQuick Cycling, har i år valgt et anderledes design på holdets vintertræningstøj. I stedet for de traditionelle sorte, hvide og grønne farver vil rytterne blive set i en helt orange jakke i de mørke måneder. Som hold vil man tage ansvar for mere sikkerhed på landevejen.

Sort, hvid og grøn.

Det er de traditionelle farver, som har præget ColoQuick Cyclings tøj siden den Skive-baserede virksomhed Calvex overtog hold og hovedsponsorat i 2015. Farverne kommer naturligvis også til at være de bærende elementer på cykeltøjet i år – men det bliver en helt anden farve, der bliver synlig i årets mørkeste måneder.

”Vi ønsker at tage endnu mere ansvar for sikkerheden på landevejen og vores vinterkollektion i år bliver derfor orange. Synligt tøj gør rytterne lettere at se i de dunkle timer og det hjælper både bilisterne med at se dem og hjælper også vores ryttere med at få øget tryghed, når de træner,” siger Finn Madsen, sportsdirektør på ColoQuick Cycling.

”Derfor venter vi også med at præsentere vores løbstøj for 2023 indtil starten af februar. Tøjet er faktisk klar og trykt, men vi synes at det er så vigtigt med sikkerheden, at vi dedikerer alt fokus til den i starten af året,” uddyber Finn Madsen.

Tidligere undersøgelser på området viser, at cykelryttere der er iklædt synlige farver som orange kan ses op til fem gange så langt væk som cykelryttere, der blot er klædt i neutrale farver som sort.

Undersøgelser viser også, at brugen af cykellygter i dagslys giver mere sikkerhed og synlighed i trafikken og at dette betyder en signifikant reduktion af trafikuheld for dem, der kører med lygter.

Derfor er det ikke kun jakkerne, som ColoQuick har klar i januar.

”Alle vores ryttere kommer også til at køre med baglygter, som sikrer at vi er maksimalt synlige,” lyder det fra Finn Madsen.

Vejdirektoratet anbefaler at man altid overhaler cyklister med 1,5 meters sikkerhedsafstand. Den daværende trafikminister, Trine Bramsen, fremsatte også dette som et lovforslag i 2022 og der har været masser af debat på området.

Men med disse regler og alt det arbejde, hvorfor er der så behov for at også ColoQuick sætter fokus på sikkerheden?

For Finn Madsen og ColoQuick er svaret klart: Som hold må vi tage ansvar for at gøre det trygt og sikkert på landevejen.

”Vi bakker naturligvis 100 procent op om at bilister altid skal overhale cyklister med minimum 1,5 meters sikkerhedsafstand. Men som cykelhold og cykelrytter har vi også et ansvar. Vi skal sikre, at vi er synlige i trafikken og vi skal udvise god stil, så vi også er med til at skabe en god oplevelse for de bilister, der møder os. Det vigtigste i trafikken er at vi viser hensyn til hinanden – og ved at gøre os så synlige så muligt forsøger vi at vise så meget hensyn som muligt,” siger Finn Madsen.

Tøjet er produceret i samarbejde med ColoQuicks nye tøjsponsor, FUSION Sportswear, og selvom januar måned er dedikeret til at sætte fokus på sikkerheden, så vil tøjet bliver brugt gennem hele året, ligesom ColoQuick opfordrer til at også tage de gode råd med ind i de lysere måneder.

ColoQuicks råd til mere sikkerhed og synlighed på landevejen

  • Kør i synlige farver – specielt i de mørke måneder, hvor der også kan være gråt og dunkelt midt på dagen
  • Kør altid med baglygte til træning – både om vinteren og om sommeren
  • Hav reflekser på tøj og cykel, så disse også lyser op på afstand.
  • Vis hensyn til andre trafikanter – specielt, når du kører i større grupper

Skriv et svar