ColoQuick tørner ud i innovativ cykeltrøje

ColoQuick har i samarbejde med holdets tøjpartner FUSION udviklet en nyskabende cykeltrøje. Trøjen er konstrueret i ultra-tekniske materialer med solbeskyttelse, unik elasticitet og er samtidig uden lynlås, hvilket giver nye muligheder for at lave markedets måske hurtigste trøje.

De fleste cykelsportsfans kender de ikoniske billeder, hvor Tour de France-stjernerne lyner ned for cykeltrøjen, når temperaturen på de marathonagtige bjergetaper nærmer sig de 35 grader.

Men for rytterne på ColoQuick Cycling bliver der ikke noget med at lyne trøjen ned i 2023. Som det vel nok første hold nogensinde kommer det danske kontinentalhold nemlig til at benytte en primær cykeltrøje, hvor der slet ikke er en lynlås indbygget.

Det sker efter samarbejde med danske FUSION, der er holdets tøjpartner og kendt som et tøjbrand, der aldrig tilsidesætter performance og altid går efter at finde de sidste marginaler.

”Ved at fjerne lynlåsen har vi mulighed for at lave en trøje, der er mere behagelig for rytterne at have på. Men vigtigst af alt har vi også mulighed for – i dette nye materiale – at lave en trøje, der er mere tætsiddende og mere aerodynamisk end vores nuværende suit. Dermed kan vi faktisk give rytterne en fordel ved at køre i denne trøje,” siger Troels Vest Jensen fra FUSION.

At lave en trøje uden lynlås er ikke i sig selv en revolution. Det er set før fra andre brands, men ved alle disse har formålet været at lave en tynd trøje, der primært havde formålet at være meget ventilerende og fungere godt på de varme bjergetaper. Trøjen var derfor så godt som aldrig brugt på de flade etaper, da den ganske enkelt var mindre aerodynamisk end den traditionelle trøje.

Men det har ColoQuick og FUSION fået vendt om. ColoQuicks enkeltstartsspecialist Frederik Muff har nemlig bistået i udviklingen og test af trøjen og det har resulteret i et produkt, som i aerodynamiske test viser sig at være hurtigt nok til at foretrække på også flade etaper.

”For os ryttere giver det god mening. Trøjen er konstrueret, så den nærmest er malet på os og FUSION har været meget omhyggelige i deres materialevalg. Det betyder, at trøjen både er lynhurtig, men også meget behagelig at have på. Kraven er eksempelvis lavet på en måde, så den smyger sig uden om halsen og alt i alt føles det faktisk som om, at man slet ikke har en cykeltrøje på. Så behagelig er den,” siger Frederik Muff.

Netop materialerne er heller ikke tilfældige. Og det er ikke kun i de aerodynamiske test, at disse har vist sig værende rigtig hurtige.

Teknologier og materialer fra den nye trøje har nemlig allerede været benyttet til IRONMAN verdensmesterskaberne på Hawaii, hvor den franske triatlet Sam Laidlow iklædte sig disse.

Resultatet? Laidlow satte ny rekord på cykelruten, da han smadrede den gamle rekord med over fire minutter.

Trøjen er blevet til efter både test indendørs og udendørs
Der er tænkt over materialevalget på alle placeringer på den nye trøje

Skriv et svar