Sjetteplads ikke nok for Niklas

Selvom coloQuicks Niklas Larsen vandt forfølgerfeltets spurt og blev noteret for en sjetteplads, var det ikke nok at komme på podiet i det samlede klassement i det franske etapeløb, Tour d’Eure et Loir. En udbrydergruppe havde fået et så tilpas stort forspring, at den samlede sejr gik til den 25-årige hollænder Luuc Butger foran to franskmænd, Maxime Urruty og Sebastian Havot.

” – Et udbrud fik alt for lang snor, og føretrøjens hold lotto var lidt for nonchalant, da de stoppede op for en tissepause midt under jagten på udbryderne som dermed pludseligt fik 3.30min, men heldigvis er cykelløb sådan at initiativ nogle gange betaler sig,” siger sportsdirektør for coloQuick, Christian Andersen. Det lykkedes desværre ikke at køre udbruddet ind, som kørte over stregen med et forspring på 29sek, og dermed var Niklas uden mulighed for at snuppe den samlede sejr.

Niklas Larsen havde undervejs af tredje etape vundet en bonusspurt og derfor kunne han vinde sammenlagt, hvis han selv vandt spurten og Gerben Thjissen, der på dette tidspunkt var i gult, ikke kom ind i top-3. 
Niklas sluttede på en samlet 7. plads

“- Jeg mener vi fik en hel del med os fra dette løb. Niklas fik vist, at han kan være med i afslutningerne ved at være mellem de seks første på alle tre etaper, og det et kun en række småting, der ikke lige sidder i skabet for at vi kan gøre arbejdet helt færdigt,” siger sportsdirektøren.

“- Vi skal blandt andet være bedre til at finde ud af, hvem der tager ansvaret, når etapen udvikler sig lidt anderledes end planlagt. Men det var et etapeløb, vi lærte en masse af og pilen peger bestemt opad,” siger Christian Andersen, der trods alt glæder sig over, at coloQuick var to gange på podiet i Frankrig og det er jo ikke så ringe endda.