FOLSACH I TOP-10 EFTER 1. ETAPE I FRANKRIG

Casper Folsach er den eneste coloQuick-rytter i top-10 efter første etape af det franske etapeløb, A Travers les Hauts de France, der startede i dag med 125 km fra Gavrelle til Epinoy.

Det meste af feltet efter en hektisk etape samlet til mål, og her kunne hollænderen Gerben Thijssen spurte sig til sejr foran Matthews Walls fra det engelske U23-landshold. 

Bedste coloQuick-rytter blev Steffen Munk på en 20.-plads og i det slagne felt sluttede også Alexander Salby, Jacob Hindsgaul og Casper Folsach. Kun Morten Hulgaard og Johan Price-Pejtersen måtte noteres for et mindre tidstab – sidstnævnte efter en defekt få kilometer før mål.
– Johan havde endda en defekt tidligt i løbet, da kæden på hans cykel blokerede og han blev nødt til at skifte cykel. Johan måtte bruge 45 kilometer på igen at få kontakt med feltet, fortæller sportsdirektør Christian Andersen fra Frankrig.

I den samlede stilling er Casper Folsach som nævnt i top-10 på en niendeplads i kraft af indvundne bonussekunder. Han er er otte sekunder efter den førende Gerben Thijssen, men blot fire sekunder efter de to engelske landsholdsryttere, Matthew Walls og Ethan Hoyter på anden- og tredjepladsen.

Steffen Munk, Alexander Salby, og Jacob Hindsgaul er samlet 10 sekunder efter. 

Lørdag køres der 198 kilometer fra Seclin til Bonningquis-les Calais.
Her håber Christian Andersen på en mere rolig etape end i dag, hvor det gik over stok og sten og i høj fart.