STEFFEN MUNK TÆT PÅ SEJR I KAOTISK AFSLUTNING

Det franske etapeløb, A Travers les Hauts de France, har ikke været præget af de mest positive oplevelser for det Skive-baserede cykelteam, coloQuick. Lørdag blev Casper Folsach idømt både bøde og tidsstraf, og på den afsluttende etape oplevede en anden coloQuick-rytter, Steffen Munk Christiansen (billedet), at blive vist forkert blot fire kilometer før mål, da han var i udbrud med en rytter fra det franske hold, FDJ og havde et forspring til feltet på 25 sekunder.

– Jeg vil vove at påstå, at den kaotiske afslutning formentlig kom til at koste coloQuick en etapesejr og det er ærgerligt, at vi ikke lige fik den succes-oplevelse ovenpå et etapeløb, der ikke lige gik vores vej, siger sportsdirektør Christian Andersen fra den franske målby, Pecquencourt.
Sportsdirektøren fortæller, at hele feltet uvist af hvilken grund blev vist ind på et brostensstykke ca. fire kilometer før mål. Det skabte naturligvis en del forvirring, ikke mindst hos de to førende ryttere, Steffen Munk og den franske rytter, at man pludselig blev vist væk fra den planlagte rute.

– Det forlød efter afslutningen, at der var politiet, der på grund af EU-valget ikke ønskede at cykelrytterne som planlagt skulle ind gennem bymidten, men vi fik aldrig nogen plausibel forklaring, siger Christian Andersen, der fortæller, at feltet først kom ind på ruten og dermed opløbsstrækningen blot 300 meter før målstregen.

Sportsdirektøren fortæller, at coloQuick var temmelig aggressiv på den afsluttende etape, Steffen Munk var med i lovende udbrud sammen med 22 andre ryttere – og uden den gule førertrøje – efter ca, 30 kilometer og udbryderne vil oparbejdet et forspring på 1,42 minut.
Efter godt 110 kilometer indledte feltet en voldsom jagt på udbrydergruppen, og fik lukket forspringet ned til ca. 20 sekunder.

– Da der manglede ca. 35 kilometer kørte Steffen sammen med to andre ryttere væk fra gruppen, og selvom den ene, en tjekke, faldt fra, holdt de to et forspring på mellem 20 og 39 sekunder indtil den kaotiske afslutning, lyder det fra Christian Andersen.

3. Etape blev vundet af Matthew Walls fra det britiske U23-landshold foran Alberto Dainese fra SEG Racing Academy og Bas van der Kooij fra Monkey Town, der deltog i Rent Liv Løbet i Skive. Casper Folsach og Steffen Munk sluttede blandt de 45 mand, der kom samlet hjem uden tidstab.

I den samlede slutstilling blev det til tredobbelt sejr til det britiske U23-landshold med Ethan Hayter, der vandt anden etape på førstepladsen, Matthew Walls, der vandt tredje etape på andenpladsen og Alfred Wright på det sidste podietrin.

Steffen Munk blev bedste coloQuick-rytter på en 20.-plads, Casper Folsach blev nummer 37 med et samlet tidstab på 38 sekunder, hvoraf skal indregnes tidsstraffen på 20 sekunder. Uden den ville han formentlig være sluttet i top-10.