5 COLOQUICK-RYTTERE BLIVER PROFESSIONELLE FRA ÅRSSKIFTET

At udvikle talenter, der kan komme videre i deres professionelle cykelkarriere, har hele tiden været et af fokuspunkterne hos coloQuick, og allerede nu gør flere ryttere sig gældende på professionelle cykelhold, men fra årsskiftet får coloQuick det hidtil største skulderklap som udviklingshold inden for cykelsporten.
Fem af coloQuicks nuværende ryttere, Frederik Rodenberg MadsenJacob HindsgaulNiklas LarsenJulius Johansen og Casper von Folsach, har netop underskrevet en aftale om at starte som professionelle cykelryttere hos det kommende norske pro-kontinentalhold, Uno-X Norwegian Development Team.

For os som udviklingshold inden for cykelsporten er det en hjørnesten at gøre rytterne klar til at komme ud på den helt store scene som f.eks. Tour de France, siger coloQuicks sportsdirektør Christian Andersen.
– Vores vigtigste mission for de unge ryttere, der kommer til os, er at klæde dem på, og sende dem videre i deres karriere. Og vi glæder os allerede nu til at sende flere afsted.
– Vores værdigrundlag og formål som udviklingshold går hånd i hånd med den profil, som Uno-X har, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at vores ryttere kommer til at trives på det norske hold, siger Christian Andersen.

Uno-X ser også frem til at modtage de 5 ryttere i 2020 og udtaler i en pressemeddelelse;
– Den danske kvintet har det meste af deres seniorkarriere været tilknyttet coloQuicks udviklingssystem. Vi beundrer coloQuicks kultur og struktur for unge ambitiøse cykelryttere, og vi tager hatten af for det arbejde som Brian Pedersen som holdejer, Christian Andersen som sportsdirektør og det øvrige coloQuick-team udfører.

Fire af de fem kommende professionelle Uno-X-ryttere, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Julius Johansen og Casper von Folsach, har ved siden af karrieren som landevejsryttere hos coloQuick også haft stor succes som baneryttere, hvor det er blevet til adskillige VM-medaljer og World Cup-sejre. Og de har sammen med Danmarks Cycle Union store ambitioner om at hente medaljer ved OL i Tokyo 2020.
Rytternes kommende arbejdsgiver, Uno-X, tilkendegiver, at man fra holdet vil yde størst mulig støtte til alle ryttere og nordmændene håber, at de kan give deres bidrag til OL-medaljer til det danske banelandshold.

Dette understreger Julius Johansen netop også, som værende en vigtig del i valget af hans fremtidige hold; 
– Det var ikke noget svært valg, og især ikke da Uno-X lovede at bakke 100 procent op om de planer flere af os har omkring banen, siger en af de kommende professionelle ryttere, Julius Johansen, der kender flere af rytterne på sit kommende norske hold.
– Det her er superfedt. Jeg opfatter nærmest Uno-X som en overbygning på coloQuick og efter de meget positive erfaringer jeg har fra coloQuick kan jeg næsten ikke vente.
Julius Johansen har været utrolig glad for sin tid hos coloQuick og afslutter;
– Det har været det helt rigtige sted for mig, og jeg er så glad for, at jeg tog det valg i sin tid. Det har været trygge vante rammer, sammen med gode kammerater og dygtige ledere. Vi kan glæde os sammen, og det er superfedt, at vi altid er klar til at køre for hinanden.