NIKLAS SIKRER COLOQUICK DEN ANDEN BRONZEMADALJE

Efter to guldmedaljer, da U23-talenter for en uge siden afgjorde deres Danmarksmesterskaber, understregede det Skive-baserede talentudviklingshold, coloQuick, at holdet også hører med i den absolutte danske elite, da landets allerbedste ryttere i denne weekend kørte om DM-titlerne i og omkring Esbjerg.

Torsdag blev det til en bronzemedalje til Johan Price-Pejtersen i enkeltstart, og søndag gentog Niklas Larsen denne bedrift, da han sprintede sig til en en meget fornem tredjeplads i linjeløbet, hvor en række World Tour-ryttere og kommende Tour de France-deltagere deltog.

Det var da også to af de topprofessionelle ryttere, der løb med de to øverste pladser på podiet. Michael Mørkøv genvandt DM-titlen og han blev fulgt af holdkammeraten fra Decueninck-Quick Step, Kasper Asgreen.

Og det er en Niklas Larsen, der ærgrer sig over ikke at kunne lade sig hylde som vinder.

“Jeg ville gerne have vundet. Jeg synes ikke, jeg er ydmyg, når jeg siger, at de bare var sindssygt stærke og kørte godt. Det var det, det kunne blive til i dag”, siger Niklas Larsen til Feltet.dk.

“Jeg kan ærgre mig rigtig meget over, at jeg ikke vandt, men det var det, jeg kunne få ud af det i dag. Jeg er mest tilfreds med bronzen. Jeg synes, det er et meget godt resultat, men vi ville gerne have vundet. Men de er jo ikke professionelle for sjov.”

Selvom sportsdirektør Christian Andersen på forhånd havde lovet en forholdsvis lav profil fra løbets start, var coloQuick dog repræsenteret i dagens første og længste udbrud. Efter få kilometer kom Steffen Munk Christiansen i udbrud med Mathias Norsgaard fra Rowal, Jesper Schultz fra Team Waoo og Jesper Andreasen fra BHS Almegaard, og denne kvartet skabte sig hurtigt et stort forspring.

Efter 70 kilometer førte de med 10,35 minutter, men først da Riwal satte sig i front af feltet og øgede tempoet betragteligt, skete der noget. Feltet knækkede og de svageste blev sorteret fra. Med knap 60 kilometer til mål eller efter mere end 150 kilometer i front blev udbruddet neutraliseret.

Herefter blev DM-løbet for alvor åbnet. Flere af World Tour-rytterne meldte sig på banen, og både Casper Pedersen og Kasper Asgreen forsøgte sig med fremstød i en periode, hvor Casper Folsach var meget opmærksom på, hvad der foregik i feltet.

På et tidspunkt med ca. 20 kilometer tilbage kørte Niklas Larsen op til en udbrydergruppe og også dette forsøg blev hurtigt elimineret.

Ud på sidste omgang – ca. 10 kilometer fra mål – slap seks mand af sted og igen med Niklas Larsen sammen med blandt andet Michael Valgren, Casper Pedersen og en tidligere coloQuick-rytter Emil Vinjebo.

Da dette udbrud blev lukket ned, var der lagt op til et sprinteropgør, og Riwal gjorde sig klar med fem ryttere i front og coloQuick gjorde også klar til leadout med Jacob Hindsgaul forrest, herefter Casper Folsach og med sprinterkortet Niklas Larsen på hjul.

Med omkring 600 meter spillede Decueninck Quick Step vinderkortet ud, da Kasper Asgreen med et kolossalt antrit fik et forspring med holdkammeraten Michael Mørkøv på hjul. Som den eneste var Niklas Larsen i stand til at følge duoen, og selvom han i det sidste sving mistede et par placeringer var han i stand til at spurte sig til bronzemedaljen, bag Michael Mørkøv, der blev afleveret perfekt til DM-titlen og Kasper Asgreen, der blev belønnet med en sølvmedalje for sit store arbejde.

“Jeg er selvfølgelig glad og stolt over, at coloQuick har fået medalje ved alle fem danske mesterskaber i år”, siger sportsdirektør Christian Andersen.

“Men jeg må desværre konstatere, at vi kørte vores dårligste løb i år. Vi ramte slet ikke det niveau, som jeg ved vi har”, siger han efter DM-løbet. “Vores yngste rytter Aksel Bech Skot-Hansen kørte en fantastisk DM, mens andre burde have gjort det bedre”.

“Nu blev vores plan også delvis spoleret af, at Frederik Rodenberg var syg og måtte udgå godt midtvejs i løbet. Havde vi haft en frisk Frederik med i finalen, er jeg næsten overbevist om, at løbet havde fået et andet udfald. Men sådan var omstændighederne, og jeg skal på ingen måde sætte en finger på det flotte mesterskab som Michael Mørkøv sikrede sig for anden gang”, slutter Christian Andersen, der nu må tænke over, hvordan han og holdet reflekterer over, at niveauet ikke lige var der, da DM-medaljerne skulle fordeles.