JOHAN BLEV SUVERÆN EUROPAMESTER

Efter suveræn kørsel kunne den blot 20-årige coloQuick-rytter Johan Price-Pejtersen torsdag lade sig hylde som Europamester i enkeltstart i U23-klassen i den hollandske by, Alkmaar.

På en kort enkeltstart på blot 22,4 km knuste Johan Price-Pejtersen sine konkurrenter og vandt med et forspring på 11 sekunder til sin landsmand og regerende verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg på sølvpladsen og med schweizeren Stefan Bissegger på det nederste og tredje podietrin.
Johan sørgede med guldmedaljen for den anden store internationale triumf for coloQuick, der gennem de seneste sæsoner har været nærmest enerådig på de danske landeveje.Den tidligere coloQuick-rytter Mads Würtz Schmidt vandt i 2015 guld ved VM for U23-ryttere. 

Allerede ved den første mellemtid på EM-enkeltstarten var Johan Price-Pejtersen klart hurtigere end de konkurrenter, der var startet før ham. Han blev noteret for 13.11 og kun nordmanden Ívar Johan Knotten kunne følge op med en mellemtid, der var et sekund langsommere. Alle øvrige måtte se sig distanceret med mere end 10 sekunder efter den første halvdel af ruten, hvor der var medvind.

I modvinden ind mod målstregen var Johan i stand til at holde farten og træde de nødvendige watt, selvom Mikkel Bjerg som den eneste var i stand til at køre hurtigere på hjemturen end Johan, men ikke nok til at hindre en suveræn sejr til coloQuick-rytteren. Det var naturligvis en meget stolt Johan Price-Pejtersen, der kunne lade sig iklæde EM-trøjen som bevis på sejren.

“- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, og det er helt overvældende,” sagde Johan, der fortalte, at EM-enkeltstarten havde været hovedmålet, men at efter sejren vel ville være naturligt også at gå efter VM-guldet i Yorkshire om fem uger.

Om selve løbet sagde Johan, at han havde kørt det bedste han overhovedet kunne på en flad, men meget hård rute på grund af den stride vind.

“- Det kunne være svært ikke at overpace på udturen, hvor der var medvind, men jeg synes, at jeg fik det gjort rimelig fornuftigt, som jeg ikke helt kunne træde de watt i modvinden, som jeg havde planlagt.”

Sølvmedaljevinderen Mikkel Bjerg var selvfølgelig glad for sin medalje.
“- Det var fedt at se Johan vinde guld. Han er en rigtig god kammerat, men nu må vi se, hvad der sker om fem uger til VM. “