EM-SØLV TIL 22-ÅRIGE NIKLAS LARSEN

Det blev lørdag til den anden EM-medalje til coloQuick og den tredje danske EM-medalje, da 22-årige Niklas Larsen spurtede sig til andenpladsen og dermed sølvmedalje, da landevejsløbet for U23-rytterne ved Europamesterskaberne blev afgjort på gaderne og vejene omkring den hollandske by Alkmaar.

Efter at have ført til få meter før målstregen blev Niklas Larsen i den afsluttende massespurt kun slået af italienske Alberto Dainese, der endte som suveræn vinder.

Efter et hektisk løb, der blev startet i silende regnvejr, der blandet kostede styrt for de to andre coloQuick-ryttere på EM-holdet, Europamesteren i enkeltstart, Johan Price-Pejtersen, og Rasmus Lund. Sidstnævnte måtte en tur på hospitalet, men slap efter de første underretninger med knubs.

De seks startende danskere var med til at sætte deres præg på det 138 kilometer lange løb, hvor norske Jonas Iversby Hvideberg og italienske Alexander Konychev længe var i udbrud. Først måtte Hvidebjerg slippe en halv snes kilometer før mål og med 1,5 kilometer tilbage blev Konychev med de russiske rødder indhentet af det jagtende felt, og Andreas Stokbro Nielsen og Niklas Larsen fik placeret sig helt i front.

De to danskere lå forrest som etter og toer, da rytterne i højt tempo kørte ind på de sidste 500 meter. Stokbro slog ud, og så forsøgte Niklas Larsen at sprinte sejren hjem fra front.

Det viste sig dog at være umuligt at holde Alberto Dainese bag sig, og italieneren endte med at tage sejren med flere meter til danskeren.
Torsdag vandt Johan Price-Pejtersen EM-guld i U23-rytternes enkeltstart, mens Mikkel Bjerg tog sølv, så med Niklas Larsens sølvmedalje nåede den samlede medaljehøst som nævnt op på tre.