LYHNE BLEV BEDST PÅ FEMTEPLADS I FYN RUNDT

Den sidste afpudsning inden årets største cykelbegivenhed på dansk grund, Post Nord Danmark Rundt, var søndagens Fyn Rundt og det blev lidt af en blandet fornøjelse for det suverænt oftest sejrende danske cykelhold, det Skive-baserede coloQuick.

ColoQuick måtte stille op uden sygdomsramte Casper Folsach, og Daniel Lyhne på en flot femteplads var et absolut fornemt udbytte af løbet, som slet ikke formede sig efter coloQuicks forhåbninger.

Efter godt 30 kilometer af det godt 200 kilometers lange løb på regnvåde veje blev det etableret et udbrud med 16 ryttere, hvor coloQuick var repræsenteret med to mand, Daniel Lyhne og Julius Johansen, og især sidstnævnte var meget iøjnefaldende i udbruddet. Efter ca. 90 kilometers kørsel blev Julius Johansen fanget bagest i udbruddet, og det fik nogle af de øvrige deltagere til at sætte voldsomt fart på gruppen.

“Og så var Julius pludselig fanget og de forreste fik hurtigt et forspring på 30-40 meter, som Julius aldrig formåede at indhente,” fortæller sportsdirektør Brian ”Hellerup” Pedersen.

Daniel Lyhne var nu alene i den 13 mands store udbrud, og selvom han sad over i store dele af de resterende kilometer inden finalen, kørte han et optimalt løb.

“Daniel forsøgte et par gange på de afsluttende omgange i udkanten af Odense, men som ene mand var det svært, og han blev kørt ind hver gang,” siger Brian Pedersen.

Foran havde løbet formet sig således, at Rasmus Quaade og Emil Toudal var sluppet fri og havde et forspring på over et minut. Med godt 10 kilometer så det ud til at de to og forfølgerne skulle blive samlet, men så kørte Rasmus Quaade alene og holdt hjem med et forspring på godt et halvt minut.

“- Rasmus kørte et virkelig flot løb, og et stort cadeau til ham for den flotte sejr,” lyder det fra coloQuick-sportsdirektøren.

De godt 10 forfølgere afgjorde de øvrige podieplaceringer i en spurt, hvor Nicklas Amdi Pedersen fra BHS Almeborg var hurtigst og fik andenpladsen foran det kun 19-årige stortalent Mattias Skjeldmose. Herefter fulgte Emil Vinjebo – tidligere coloQuick – og Daniel Lyhne på fjerde- og femtepladsen.
Frederik Rodenberg kom i mål mere end tre minutter senere som nummer 36, mens Rasmus Lund blev nummer 56 yderligere tre minutter senere. Niklas Larsen og Julius Johansen rullede igennem langt efter, mens Aksel Bech Skot-Hansen udgik efter et styrt, men han er OK.

“- Jeg er absolut ikke tilfreds med, som det formede sig i dag,” sagde en skuffet sportsdirektør Brian ”Hellerup” Pedersen efter løbet. – “Vi har lært en masse af løbet , og det må vi evaluere på, inden Danmark Rundt går i gang på onsdag. Rytterne er klar over, at det ikke var optimalt, hvad de leverede i dag, men vi har allerede fået en snak, og så må vi se videre på Danmark Rundt, som vi alle ser frem til.”