PNDKR: NIKLAS I FØRERTRØJEN EFTER MEGA-PRÆSTATION

Med tre topplaceringer og tre af løbets trøjer er det kun 22-årige supertalent fra det Skive-baserede Team coloQuick, Niklas Larsen, godt på vej til at skabe det største resultat i teamets forholdsvis korte, men succesrige historie.

Efter endnu en mega-præstation på tredje etape i sæsonens største cykelbegivenhed på dansk grund, Post Nord Danmark Rundt, kunne Niklas Larsen fredag iklæde sig den blå førertrøje i løbet inden de to afsluttende etaper på Sjælland, men samtidig kunne han som bonus også beholde den grønne pointtrøje og den hvide ungdomstrøje.

Med en utrolig flot tredjeplads på kongeetapen fra Holstebro til Vejle sikrede Niklas Larsen præcis så mange bonussekunder, at han er på førstepladsen og dermed i den blå førertrøje inden de to sidste etaper på Sjælland, lørdag fra Korsør til Asnæs Indelukke og søndag fra Roskilde til Frederiksberg.

Kongeetapen med afslutningen på den frygtede Kiddesvej i Vejle blev som ventet temmelig hektisk. Undervejs forsøgte flere ryttere sig med udbrud, men der blev først endelig lukket op for etapen, da feltet kom ind på de afsluttende tre runder omkring Kiddesvej.

Flere forsøgte sig på den første runde, men inden feltet skulle op af den forfærdelige stigning næstsidste gang havde en gruppe med Niklas Larsen, Rasmus Quaade, og Lasse Norman revet sig løs, og de fik lidt senere selskab af norske Markus Hoelgaard, tyskeren Philip Walsleben og en utrolig velkørende Jonas Vingegaard, der i flere sæsoner har kørt for coloQuick.
Sidste gang op af Kiddesvej til målstregen stod det klart, at kampen om sejren stod mellem de fire danske ryttere, Norman, Vingegaard, Quaade og Larsen. På et tidspunkt hang Niklas Larsen en smule, men han gravede helt dybt, og kæmpe sig tilbage, så de fire danskere kæmpede nærmest side og side hen mod målstregen.

Lasse Norman var en smule overraskende i stand til at holde til målstregen og dermed etapesejren, men Jonas Vingegaard snuppede andenpladsen med en meget lille margen til Niklas Larsen.

Tredjepladsen var utrolig vigtig for Niklas Larsen, der med bonussekunder sikrede sig førstepladsen i den samlede stilling med et forspring på seks sekunder til dagens etapevinder, Lasse Norman, mens Rasmus Quaade på tredjepladsen er syv sekunder efter, og Jonas Vingegaard er blot ni sekunder efter på fjerdepladsen.

“Det var sindssygt hårdt, og jeg måtte kæmpe vanvittig hårdt på den sidste omgang op ad Kiddesvej,” fortæller Niklas Larsen. “- Jeg var tæt på at få krampe, men jeg vidste, at der ventede vigtige bonussekunder, hvis jeg kom med hjem, så jeg måtte grave helt dybt, og tænke på alt andet, da det virkelig gjorde ondt. – Men det er supervildt, og det bliver en fantastisk følelse på etapen i morgen, at køre gennem min hjemby, Slagelse, og jeg håber, at nogle af mine gode kammerater står klar til at heppe,” siger Niklas Larsen.

Han er fortsat optimist og ved at coloQuick-holdet, der ydede en fantastisk indsats på kongeetapen, er klar til fortsat at støtte ham i bestræbelser på, at blive samlet vinder af Post Nord Danmark Rundt.

“- Både jeg og holdet vil gøre alt. Vi er ikke kommet her for at tabe,” fastslår Niklas Larsen.

Næstbedst på Vejle-etapen blev Jeppe Aaskov Pallesen som nummer 40 knap tre minutter efter, mens de fire øvrige coloQuick-ryttere efter en formidabel støtte trillede i mål langt efter.