NIKLAS SIKREDE HISTORISK TRIUMF TIL COLOQUICK

Der blev skrevet cykelhistorie, da Niklas Larsen sikrede coloQuick de n samlede sejr i sæsonens største cykelbegivenhed på dansk grund, Post Nord Danmark Rundt.

Den kun 22-årige Niklas Larsen leverede en formidabel præstation gennem alle fem etaper i Danmark Rundt, og efter en suveræn indsats af sine holdkammerater hos coloQuick var førertrøjen aldrig truet på den afsluttende etape ind til Frederiksberg.

coloQuicks nye stjerne sluttede ganske vist ”kun” som nummer 20 på den sidste etape, men han havde sammen med sine holdkommerater fuld kontrol på de nærmeste konkurrenter, der begge sluttede bag Niklas Larsen i finalen.

Her udførte den kun 19-årige Julius Johansen er så fuldendt arbejde med en næsten kilometerlang føring i utrolig højt tempo, at feltet var strakt langt ud, og Niklas Larsen blev afleveret i en perfekt position uden fare for at miste tid.

Undervejs på etapen fra Roskilde via Nordsjælland til Frederiksberg sørgede coloQuick for at have kontrol på løbet og sad i store dele af etapen forrest i feltet.

“Jeg er simpelthen superglad og her ikke rigtig fattet endnu, at jeg har vundet Danmark Rundt,” sagde Niklas Larsen kort efter at have været på podiet for at blive hyldet for sejren. “- Jeg har mange at takke for sejren, ikke mindst holdet, der har kørt super hele løbet, og ikke mindst i dag, hvor vi kontrollerede hver en meter. Efterhånden som vi nærmede os målstregen på Frederiksberg, var jeg klar over, at nu var den hjemme. Jeg skylder også min holdkammerat Casper Folsach, som jeg deler lejlighed en meget stor tak. Han har hele tiden troet på mig, og det samme har min sportsdirektør Christian Andersen, der har sat taktikken op, så drengene hele tiden har vidst, at det var mig de skulle køre for.”

Sportsdirektør Christian Andersen var naturligvis stolt over sejren i Danmark Rundt, og på på spørgsmålet om hvordan han bedømte triumfen på en skala fra 1-10 lød svaret: “Mindst 11!!!”

Han havde selvfølgelig også masser af roser til Niklas og de øvrige ryttere fra coloQuick.

“Niklas har under Danmark Rundt lige kunne give det nøk, der har været afgørende. Vi har et motto, der siger: INGEN OVER HOLDET og her passer Niklas fuldkommen ind. Han er en fantastisk personlighed, der altid er positiv og altid smiler, og er vellidt af alle.”

Om sin fremtid efter denne triumf siger Niklas Larsen, at han holder begge ben på jorden.

“Nu tager jeg det skridt for skridt, og behøver ikke forhaste mig, men i stedet tage mig tid til at nyde hver skridt på vejen,” siger søndagens triumfator.

Christian Andérsen er klar over, at Niklas Larsen skal videre på karriere-stigen, og at det norske prokontinentalhold Uno-X er et godt valg.

“Niklas er for god til os, som er et udviklingshold for de unge talenter, og det er vores opgave at gøre dem klar til at komme videre i systemet,” siger sportsdirektøren.

De faktuelle resultater fra sidste etape og klassementet kan ses på følgende link: Klik her.

Opsummering af den sidste etape fra Post Nord Danmark Rundt kan ses på DR.dk: Klik her.