2 unge stortalenter skifter til coloQuick

To af dansk cykelsports allerstørste talenter på junior-fronten, Frederik Wandahl og William Blume Levy – begge blot 18 år – skifter fra årsskiftet til Danmarks oftest sejrende seniorhold og mest succesrige talentudviklingshold, coloQuick, med base i Skive. coloQuick har netop skrevet historie, da Niklas Larsen vandt det største etapeløb på dansk grund, Post Nord Danmark Rundt.

Efter det blev en realitet, at coloQuick sender fem af holdets bedste ryttere, blandt andet Niklas Larsen, videre til prokontinentalholdet Uno-X i Norge fra årsskiftet, har sportsdirektør Christian Andersen været på jagt efter erstatninger og her er hans øjne i første omgang faldet på de to kæmpetalenter, der som flere af deres kommende holdkammerater har succes både på bane og landevej.

“Med Frederik Wandahl og William Blume Levy har vi virkelig fundet et par ryttere, der allerede har vist et højt niveau, og jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal begå sig som seniorer allerede i næste sæson,” siger coloQuicks sportsdirektør Christian Andersen om sine to nye spændende ryttere.

“Det første år vil blive en slags læreår, men de har allerede vist, at de har et stort format, og på sigt er fuldgode erstatninger for de ryttere, som forlader os, for at køre for det norske prokontinentalhold, Uno-X,” slutter Christian Andersen.

Frederik Wandahl blev kåret som Årets Talent 2018 efter at han blandt andet havde ryddet bordet hos juniorerne på banen, og snuppet samtlige syv DM-titler.

Han blev senere samme år dansk mester hos juniorerne på landevej og ved VM for juniorer blev det til en meget fornem femteplads på landevejen og en sølvmedalje ved omnium på banen. Hertil kan tilføjes en etapesejr og en samlet fjerdeplads i en af de største etapeløb for juniorer, Trofeo Saarland.I denne sæson er det blevet til en andenplads ved junior-DM på landevej.

William Blume Levy er ligeledes 18 år. Han markerede sig allerede sidste år som en meget stærk og stabil rytter, der tog etapesejr samt den samlede 2. plads nations cuppen Tour du Pays de Vaud, hvor han igen i år var på podiet med en 3. plads i klassementet. Hans største triumf i år er sejren i juniorernes udgave af Flandern Rundt. Her viste han sit talent frem på den allerstørste scene. Efterfølgende tog han ligeledes den samlede sejr i etapeløbet Ster van Limburg samt i det danske etapeløb, Youth Tour. Han vandt bronze ved junior-DM både i enkeltstart og linjeløb.

De to ryttere, har ligeledes i fællesskab vundet guld på landevejen og banen i holdløb.

Både William Blume Levy og Frederik Wandahl peger på, at coloQuick er det helt rigtige danske hold, hvis man vil udvikle sig som cykelrytter.

“Det er et rigtig spændende hold, og jeg fik et virkelig godt indtryk af coloQuick, da jeg i foråret deltog i holdets træningslejr i Calpe i Spanien,” siger William Blume Levy, om sit skifte til coloQuick.

“Holdet har fokus på udvikling, og jeg forventer at jeg kan blive en bedre cykelrytter, og tage det næste step i min karriere,” siger William Blume Levy, der har stor tiltro at til Christian Andersen kan hjælpe ham et godt stykke på vej mod slutmålet, som naturligvis er at blive Grand Tour-rytter.

Også Frederik Wandahl har set de mest optimale muligheder for at udvikle sig som cykelrytter hos coloQuick.

“Jeg har haft en rigtig god dialog med Christian Andersen, og derfor faldt det helt naturligt, at fortsætte hos coloQuick,” siger den unge Wandahl.

“coloQuick er det danske hold, der har mest fokus på U23-rytterne, og så oplevede jeg en god holdånd og et fint kammeratskab, da jeg i foråret deltog i træningslejren i Calpe. Her lærte jeg nogle af de andre ryttere at kende,” siger Frederik Wandahl, der i forvejen kendte flere af coloQuick-rytterne fra banen.

De to kommende coloQuick-ryttere kører begge for det stærke juniorhold, Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior, selvfølgelig med hjemsted i Roskilde.