JOHAN PRICE-PEJTERSEN PÅ DANSK PODIE I NORGE

Det var den regerende verdensmester og den nykårede europamester, der kørte om sejren i fredagens UCI-enkeltstart i Hafjell Grand Prix Norge. Begge mestre er danske, og denne gang var det verdensmesteren Mikkel Bjerg, der var hurtigst og vandt den 22 kilometer lange enkeltstart foran coloQuicks europamester Johan Price-Pejtersen, der blev distanceret med 28 sekunder, mens den tredje dansker i topstriden, Rasmus Quaade, kom i mål 45 sekunder efter Mikkel Bjerg.

Det blev altså et rent dansk podie, og hertil kommer at der var yderligere to danske ryttere i top-6. Efter de tre danskere på podiet kom norske Tobias Foos, der netop har vundet sæsonens største U23-etapeløb, Tour de l’Avenir. Så fulgte Mathias Norsgaard og endnu en coloQuick-rytter, Morten Hulgaard, der med denne enkeltstart formentlig kan komme på tale til enkeltstarten ved U23-VM i Yorkshire i England senere på måneden.
Der venter coloQuick-rytterne endnu to opgaver i de kommende dage. Lørdag køres Lillehammer Grand Prix og søndag er det Gylne Gutuer Grand Prix, der står på programmet.

Da den fuldstændige resultatliste blev offentliggjort ved 19-tiden viste det sig, at coloQuick-dominansen var overvældende. Det Skive-baserede hold havde fem ryttere blandt de 24 bedste. Som nævnt blev Johan Price-Pejtersen nummer to, Morten Hulgaard, der længe var førende, sluttede som nummer seks, Niklas Larsen blev nummer 11, og han var 1,19 min. efter vinderen. Jacob Hindsgaul blev nummer 16 med et tidstab på 1.39 og endelig var Julius Johansen nummer 24 af de 147 startende ryttere. Den norske rytter hos coloQuick, Stein-Erik Eriksen styrtede desværre ved vendepunktet efter et stærkt udlæg og er ude til Lillehammer GP.