SUVERÆN SEJR TIL NIKLAS I NORGE

Et af dansk cykelsports allerstørste talenter, 22-årige Niklas Larsen, der kører for det Skive-baserede Team coloQuick, gav lørdag eftermiddag et nyt bevis på sin kanonform, da han blot 14 dage efter sin triumf i Post Nord Danmark Rundt, vandt en suveræn sejr i det norske UCI-løb, Lillehammer Grand Prix.

Niklas Larsen kunne efter et hårdt løb i et kuperet terræn omkring det norske skisportssted, Lillehammer, uden besvær spurte sig til en sikker sejr med flere længder til den nærmeste konkurrent.
Løbet startede i regn og kulde, med det lagde ikke nogen dæmper på kørelysten. Flere ryttere forsøgte sig, men uden at der blev skabt nogen afgørende afstand til feltet, hvor coloQuick sørgede for at holde et godt øje med begivenhederne.

Først med ca. 38 kilometer blev feltet splittet på løbets mest markante stigning, og det udnyttede den norske Magnus Hoelgaard og coloQuicks Jacob Hindsgaul til at slippe af sted.

De to fik forholdsvis hurtigt et forspring på knap 20 sekunder og de formåede at holde afstanden til feltet de næste knap 20 kilometer, men da de skulle passerede stigningen på sidste omgang med knap 17 kilometer til mål blev Jacob Hindsgaul ramt af en defekt, der betød, at han måtte stå af cyklen, og lade Magnus Hoelgaard køre alene. Hindsgaul nåede dog at komme med i halen af det jagende felt.

Nordmanden fik dog på et tidspunkt selskab af hollandske Ide Schelling, men selvom de øgede til feltet, formåede de dog ikke at holde hjem.
I kraft af et stort arbejde af coloQuick blev afstanden hurtig formindsket, og da først Jacob Hindsgaul og siden Morten Hulgaard satte turbo på i fronten af det jagende felt med under tre kilometer til mål, var den enlige nordmand, Magnus Hoelgaard, prisgivet.

Selvom Niklas Larsen sad uden hjælpere ind på opløbsstrækningen, kunne han på forbilledlig vis sprinte forbi nordmanden Kristian Aasvold, der havde åbnet spurten med 300 meter igen.

Niklas Larsen kunne endda tillade sig, at løfte armene i sejrsgestus, da han passerede målstregen med flere længder foran Aasvold og belgiske Julian Mertens, der blev nummer tre.

Morten Hulgaard kom i mål lige efter førerfeltet som nummer 19 med et tidstab på 22 sekunder. Jacob Hindsgaul blev nummer 22 og var 2.16 min. Efter, mens Jeppe Aaskov Pallesen blev nummer 45 og var godt fire minutter efter sin vindende holdkammerat. Daniel Lyhne og Julius Johansen står i resultatlisten til ikke af have gennemført.