MORTEN HULGAARD SØRGEDE FOR DEN TREDJE PODIEPLADS

coloQuick-dominans fortsatte i Norge.

Efter en andenplads og en sejr til det Skive-baserede Team coloQuick i de to første UCI-løb i Norge var forventninger til fulde indfriet, men også i weekendens tredje løb, Gylne Gutuer, kom coloQuick til at spille en afgørende rolle, da Morten Hulgaard efter en fornem indsats i finalen kunne sikre endnu en plads på podiet, da han besatte andenpladsen efter den norske vinder, Kristoffer Skjerping.

For at understrege coloQuicks dominans spurtede lørdagens vinder, Niklas Larsen, sig til en fjerdeplads, og var kun en ringbredde fra at hente endnu en podieplads.

Det godt 178 kilometer lange løb med adskillige grusveje undervejs fik en nervøs optakt, og en gruppe slap tidligt af sted og fik et forspring på flere minutter. De blev dog indhentet, og først da en femmands gruppe med coloQuick’s Jacob Hindsgaul og Jordi Meeus (SEG Racing), Olav Hjemsæter (Coop), Martin Urianstad (Uno-X) og Krister Hagen (Riwal-Readynez) stak afsted, lykkedes det dog at skabe et hul.

Den fem mand store gruppe arbejdede godt sammen, men selvom de hurtigt fik et minuts forspring, kunne de ikke rigtigt øge det yderligere.

På de sidste ti kilometer var der angreb over det hele, og blandt andet Morten Hulgaard og Niklas Larsen var igen meget aktiv.

“Men samarbejdet var ikke specielt godt, da de andre nok helst ikke ville spurte imod Niklas,” fortæller sportsdirektør Christian Andersen.

Med to kilometer igen var der samling på de forreste grupper, og det udnyttede Kristoffer Skjerping (Uno-X) til at angribe, og han fik følgeskab af coloQuick’s Morten Hulgaard. De to ryttere fik hurtigt et så stort hul, at da de kørte ind på den sidste kilometer stod det klart, at det blev et norsk-dansk opgør om sejren.

Morten Hulgaard kom først ind I højresvinget ind mod opløbsstrækningen, men han måtte måtte se sig overhalet af den 26-årige nordmand fra baghjulet, og coloQuick-rytteren måtte derfor nøjes med en andenplads
Bag dem fulgte godt syv sekunder senere en timandsgruppe, og her slog belgiske Jordi Meeus (SEG) lige akkurat Niklas Larsen i kampen om tredjepladsen, mens Rasmus Guldhammer blev femmer.

Jeppe Aaskov Pallesen kom ind som nummer 38 godt et halvt minut efter de to første, mens Julius Johansen blev nummer 35 knap syv minutter senere.
Sportsdirektøren har udover Morten og Niklas også stor ros til Jeppe, der var ganske godt kørende og ydede en stor indsats for holdet. Julius kørte også ok og arbejdede også godt for holdet og var aktiv ude på ruten.

Johan fik vist sine enkeltstartegenskaber da han efter et uheld fik kæmpet sig tilbage og så kørte han direkte op og førte i feltet for Niklas

Sportsdirektør Christian Andersen fortæller fra Norge, at Jacob Hindsgaul styrtede efter 70 kilometer og måtte udgå, men er OK.