FREDERIK SATTE IGEN DANMARKMESTEREN PÅ PLADS

Det blev som håbet til et hattrick til det Skive-baserede cykelteam, coloQuick, da finalen i løbsserien, Demin Cup – det betragtes som den danske superliga – søndag blev kørt på landevejene omkring Store Heddinge på Sjælland. Den kun 21-årige Frederik Rodenberg Madsen viste sig påny som en af danske landevejscyklings allerbedste sprintere, da han i en massespurt med godt en snes ryttere kunne henvise den danske mester og World Tour-rytter, Michael Mørkøv, til andenpladsen.

Det var anden gang på få uger, at Michael Mørkøv måte bøje sig for sin langt yngre konkurrent. Frederik Rodenberg satte også Mørkøv på plads i et stort gadeløb i Charlottenlund i slutningen af august.
Demin Cup-finalen i Store Heddinge blev i høj grad præget af det 12 mand store coloQuick-hold. Allerede på et tidligt tidspunkt i løbet blev der i kraftig sidevind etableret et udbrud med 11 ryttere, hvoraf de fem kom fra coloQuick.

“Det prægede selvfølgelig lysten til at føre hos de øvrige deltagere i udbruddet, så det blev aldrig til den store føring,” fortæller sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen.

Da der manglede omkring 50 kilometer slap fire ryttere af sted, Julius Johansen fra coloQuick, Nicolai Brøchner fra Riwal, Mathias Larsen fra Team Waoo og Mads Rahbek fra BHS-Almegaard, og de fik ret hurtigt oparbejdet et forspring på halvandet minut.

“På et tidspunkt gør Julius det klart, at han formentlig ikke kan vinde en spurt i denne gruppe, og i stedet forsøger han flere gange at stikke alene med det formål, at trætte de øvrige ryttere inden finalen,” siger Brian Petersen.

Da man nærmede sig afslutningen af det 185 kilometer lange løb var 21 ryttere efterhånden samlet i front, og med fire kilometer igen søsatte den store flot coloQuick-gruppe et leadout, der havde til formål at køre holdets supersprinter, Frederik Rodenberg, i stilling til spurten.

“Alle mand kørte simpelthen perfekt og Niklas Larsen kunne som den sidste aflevere Frederik i en perfekt position, og så kunne han spurte sig til en forholdsvis overlegen sejr,” siger Brian ”Hellerup” Petersen.

Der var pæn afstand ned til World Tour-rytteren Michael Mørkøv på andenpladsen, mens Nicklas Overgaard Amdi Pedersen fra BHS-Almegaard kom ind på tredjepladsen, og det var nok til at sikre ham den samlede sejr i Demin Cup’en.

Alexander Salby blev næstbedste coloQuick-rytter i finalen på en fjerdeplads og det betød, at han fastholdt sin fjeredeplads i den samlede stilling.

Niklas Larsen, der lørdag vandt et A-løb på Sjælland, sluttede som nummer 19. De øvrige ni ryttere fra coloQuick kom alle over målstregen mellem 45 sekunder og flere minutter efter Frederik Rodenberg.

“Det var coloQuicks sejr nummer 39 i denne sæson, og nu mangler vi kun en enkelt sejr i at runde de magiske 40 sejre, som alle troede var fuldkommen umulig at opnå, da vi startede i foråret,” siger Brian Petersen, der glæder sig over, at de to sygdomsramte ryttere, Mathias Krigbaum og Casper Folsach, viste stor holdånd ved at møde op, at yde moralsk støtte til deres holdkammerater.