Niklas Larsen må melde afbud til VM

Efter en skanning og efterfølgende råd fra lægerne har et af de bedste danske kort ved næste uges U23-Verdensmesterskaber i Yorkshire i England, coloQuicks kun 22-årige Niklas Larsen, været nødsaget til at melde afbud med en overbelastningsskade i en muskel i den ene balle.

Niklas Larsen, der har været en af sæsonens store triumfatorer med samlet sejr i Post Nord Danmark Rundt og sølv ved Europamesterskaberne, og hertil et stort antal sejre på både landevej og bane, har pådraget sig en kraftig overbelastningsskade dybt inde i den ene balle, og lægerne anbefalede straks efter skanningen Niklas Larsen til at holde pause fra cyklingen.

“Jeg mærkede første gang til skaden for et par uger siden under Post Nord Danmark Rundt, og siden er det bare blevet værre og værre,” siger Niklas Larsen.

“Jeg har prøvet at bide tænderne sammen, og har sagtens kunnet træne og køre løb, men efterhånden blev det så slemt, at jeg var nødt til at konsultere lægen, og så blev resultatet, at jeg havde frygtet – en længere pause og farvel til VM.”

Niklas Larsen er både skuffet og ærgerlig over afbuddet til U23-VM.

“Det er ingen hemmelighed, at her var en virkelig god mulighed at vise mig frem på det bedste udstillingsvindue for unge ryttere, men jeg har jo allerede lavet gode resultater både i Danmark og i udlandet, så alle ved, hvad jeg står for,” siger Niklas Larsen.

“Det er altid stort at komme til VM, men jeg tror ikke det kommer til at præge min hverdag fremover. Jeg er kun 22 år, og der vil komme masser af chancer,” siger den unge coloQuick-rytter.

Niklas Larsens sportsdirektør hos coloQuick, Christian Andersen,  er selvfølgelig ked af Niklas’ afbud til VM.

“Han har trænet megahårdt i den seneste tid, og jeg havde fornemmelsen at han havde et ekstra gear efter sejren i Danmark Rundt,” siger Christian Andersen.

“Det er derfor trist, at han må melde fra til VM, hvor vi var mange, der håbede på det helt store,” siger coloQuick-sportsdirektøren. “- Jeg mener ikke, at nogen er i stand til at køre stærkere end Niklas på U23-niveau, og derfor er afbuddet super-ærgerligt, men Niklas er heldigvis fortsat en ung rytter.”