COLOQUICK FORSTÆRKER FORTSAT MED UNGE TALENTER

coloQuick er i fuld gang med at optimere truppen til sæson 2020.

Med fokus på talentudvikling er det en selvfølge, at de nye ryttere hentes blandt Danmarks største cykeltalenter og det er en stor fornøjelse for coloQuick, at kunne præsentere Anthon Charmig og Sebastian Kolze Changizi, som de nyeste medlemmer af coloQuick-truppen fra den kommende sæson.

– Det er to meget spændende ryttere, der nu bliver en del af truppen, siger den kommende ledende sportsdirektør hos coloQuick, Brian ”Hellerup” Petersen. Nu er det vores opgave sammen med de to, at sørge for at de får udviklet deres hele uomtvistelige talent, men de skal have deres tid, og det skal ske i deres tempo.

Om Anthon Charmig siger Brian Petersen, at han er et kæmpetalent, som er i besiddelse af så store ressourcer, der slet ikke er udviklet endnu.

– Anthon kan blive sindssyg god, når han får de rigtige mennesker omkring sig, og får lov at udvikle sit talent stille og roligt i sit eget tempo, siger ”Hellerup” og fortsætter:

– Sebastian Kolze Changizi er kun 18 år, men han har allerede i sit første år som senior vist, at han har hår på brystet. Kan han fortsætte den rivende udvikling han allerede har gang i, kan han blive en meget spændende rytter med et stort potentiale, slutter Brian ”Hellerup”.

ANTHON CHARMIG

Anthon Charmig, der er 21 år, har gennem hele sin hidtidige karriere været betegnet som en af sin årgangs allerstørste talenter. Han var allerede i 2015 vinder af ungdomsrytternes Fredsløb, og det blev også til medaljer i flere af de danske årgangsmesterskaber.

Anthon blev som 16-årig tilknyttet Bjarne Riis’ continentalhold, Veloconcept, men allerede i foråret 2017 mistede Anthon af forskellige årsager lysten til at køre cykelløb.

Efter studentereksamen og en turbulent start på studiet på Copenhagen Business School i København, valgte Anthon at sætte cyklen i stald.

Det blev dog kun til en forholdsvis kort pause, og i løbet af foråret 2019 var Anthon Charmig så stærkt kørende, at han efter opfordringer fra træningskammerater overvejede et come back og det skete for et par måneder siden, da han midlertidig blev tilknyttet Team Aura Energi i hjembyen Aarhus.

Det kun 21-årige stortalent viste, at han var på vej tilbage på toppen, da det er blevet til en sejr – i Brædstrup – og yderligere to podieplaceringer, nummer to i Kolding og nummer tre til de jysk/fynske mesterskaber i Holstebro.

– Det er ingen tvivl om, at jeg glæder mig til at køre på et niveau højere og gennemgå den udvikling, som naturlig vil komme, siger Anthon Charmig.

– coloQuick er et velfungerende hold, der har kørt utrolig stærkt i år, og når man snakker med ryttere fra holdet, kan man høre, at de har det virkelig godt sammen, og det vægter jeg meget højt.

– Og så bliver det også utroligt spændende, at køre på det bedste udstyr, der findes på markedet, siger Anthon Charmig, der ser de hårde cykelløb med bjerge og bakker som sin helt store force, og så siger det sig selv, at en massespurt ikke lige er sagen.

SEBASTIAN KOLZE CHANGIZI

Den anden nyerhvervelse til coloQuick-truppen, Sebastian Kolze Changizi, er kun 18 år og dermed helt ny seniorrytter, men har allerede vundet sin første sejr i et A-løb. Det skete, da han for få uger siden vandt fjerde afdeling af Extreme Cup i Hobro foran veteranen Rasmus Guldhammer, og flere af sine kommende holdkammerater i det slagne felt.

Sebastian har en sølvmedalje fra junior-DM og en etapesejr i et polsk etapeløb på cv’et for 2018, og i år har han vist sin råstyrke ved at hente fine placeringer i både DM for eliten og i Fyen Rundt.

– Som blot 18-årig er der næppe tvivl om, at jeg kan udvikle mig meget mere hos coloQuick, siger Sebastian Kolze Changizi, der ser frem til at vinde flere cykelløb i coloQuick-trøjen.

– Jeg har virkelig lagt mærke til den holdånd, der har præget coloQuick, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Organisation og udstyr er også højt vægtet, og derfor tror jeg, at coloQuick er det helt rigtige hold for mig.

Sebastian Kolze Changizi mener selv, at hans største styrke for øjeblikket er løbets afsluttende fase, hvor han mener han er i stand til at byde ind med styrke og hurtighed. – Men det er klart, at jeg skal forbedre mig både på bakkerne og rykke mig på enkeltstarten, hvis jeg skal blive en mere komplet rytter, siger den kun 18-årige kommende coloQuick-rytter.

Anthon Charmig – Foto af: Claus Ljungdah
Sebastian Changizi