HOS COLOQUICK ER VI EN STOR FAMILIE

Når coloQuick om få uger er klar på landevejen er det med et historisk ungt hold. Gennemsnitsalderen i truppen er på godt 20 år, men er så talentfuld, at de to landstrænere for henholdsvis bane- og landevejslandsholdet, Casper Jørgensen og Anders Lund, har stor fokus på den talentudvikling, der foregår hos coloQuick.

Derfor er der også en meget optimistisk sportsdirektør, Brian ”Hellerup” Petersen, der kigger frem på sæsonen 2020, hvor han for første gang sidder i førersædet for coloQuick, som han betegner som én stor familie.

– Vi har så fine forhold, at mange må misunde os. Vi har en dybt engageret og entusiastisk ejer i Brian Pedersen, vi har et superdygtigt mekaniker-team med Flemming Andersen i front, og hertil kommer en lang række meget indikerede personer, som på hver deres område gør deres allerbedste for, at rytterne kun skal tænke på at træde i pedalerne, siger Brian ”Hellerup” Petersen, og fortsætter om den nye trup:

– Vi har et meget ungt, men utroligt spændende hold, som nok ikke tåler sammenligning med sidste års trup. Det betyder dog ikke, at vi ikke vil komme til at sætte vores fingeraftryk på løbene, både på de danske landeveje, men også når vi kører i udlandet.

– Vi vinder nok ikke 41 sejre, som i fjor, men vores ambition er, at vi meget gerne skal bibeholde de DM- og EM-medaljer, som vi vandt i 2019, og så kunne det være skønt, hvis vi kan supplere med en VM-trøje og/eller en OL-medalje.

DANMARK RUNDT ER VORES HOVEDMÅL

Den kommende sæson for coloQuick vil igen byde på et løbsprogram med deltagelse i etapeløb og endagesløb i udlandet, i en række UCI-løb og naturligvis et stort antal løb på de danske landeveje.

Brian ”Hellerup” lægger ikke skjul på, at det største danske etapeløb, Danmark Rundt, har høj prioritet for coloQuick.

– Danmark Rundt er vores Tour de France, og vi satser derfor på, at gøre en rigtig god figur i netop det løb, siger han.

– Med den opgradering løbet har fået, er det selvfølgelig meget stærkere hold, der kommer, og ruten gør, at det bliver det hårdeste Danmark Rundt nogensinde. Selvom vi selvfølgelig gerne vil gentage Niklas Larsens triumf fra sidste år, er det et helt andet løb, og med det meget unge hold vi vil stille med, må vi nok betegnes som løbets Dark Horse, fortsætter Brian ”Hellerup”.

Også Rent Liv Løbet på hjemmebanen i Skive, hvor det i 2019 blev til dobbeltsejr til Frederik Rodenberg og Niklas Larsen, står højt på listen over sæsonmål.

Han fastslår dog, at coloQuick vil forberede sig som aldrig før, og det er allerede sket gennem en træningssamling i januar, og endnu en træningssamling i den kommende weekend 14.-16. februar – igen på Hotel Pinenhus i Nordsalling. Forberedelser til den forestående sæson vil kulminere med en træningslejr i cykelmekkaet Calpe i Spanien i perioden fra 9.-20. marts.

– Vi har fået samlet et rigtig godt hold, hvor Rasmus Lund kan få lov at koncentere sig om at sikre sig deltagelse på 4 kmholdet til OL og Johan Price-Pejtersen på sigt kan forberede sig bedst mulig på at forsvare sine guldmedaljer på enkeltstarten, siger ”Hellerup”.

– Men det er i samme moment vigtigt at slå fast, at vores motto ”Ingen er over holdet” altid vil stå forrest. Det er den vej vi skal udvikle os sammen og skabe succes. Og det er her vore ryttere kan ha’ det godt og føle sig trygge i gode rammer.

Brian ”Hellerup” Petersen udtrykker samtidig stor glæde over den opbakning coloQuick får fra både byen og de mange sponsorer.

– Med den støtte og opbakning føler vi alle, at det er værd at bruge al vores energi på at coloQuick atter i år skal præstere på højt plan, siger ”Hellerup”, der i samme åndedrag fastslår, at det bliver svært at løfte den succes, som coloQuick havde i 2019 med 41 sejre.

– Men vi holder benene på jorden, og følger den samme strategi som i både 2018 og 2019. Sammen skal vi gøre vores bedste for at løfte opgaven, siger Brian Petersen, og fremhæver i denne forbindelse de øvrige sportsdirektører, Christian Moberg, Tonni Breiner, Jimmy Sørensen, og de to nye på holdet, Michael Gregersen, der kommer fra Team Waoo, og Mathias Krigbaum, der i de seneste par sæsoner har været en del af ryttertruppen hos coloQuick.

– Og alle skal vide at vi er klar, og at de sort-hvide dragter fra coloQuick atter i år vil være synlige, når der køres cykelløb, både i Danmark og i udlandet, slutter Brian ”Hellerup” Petersen.