RENT LIV-LØBET AFLYST

Den absolut største årlige cykelbegivenhed på Skive-egnen, RENT LIV-Løbet, der skulle være kørt søndag den 3. maj, er blevet aflyst som følge af corona-krisen.

Det oplyser løbsarrangør Per Baadsgaard fra det lokale cykelteam, coloQuick.

“- Med de dystre udsigter og med under seks uger til løbet skulle være kørt med deltagelse af 28 hold fra seks forskellige nationer, har vi ikke haft andre muligheder end aflysning,” siger Per Baadsgaard, der har truffet beslutningen i samarbejde med Mogens Kristensen, der står bag GP Himmerland Rundt, der skulle være afviklet dagen før.

De to løb, GP Himmerland Rundt og RENT LIV-Løbet, er begge kategoriset som UCI-løb, som er næsthøjeste niveau, umiddelbart under de store etapeløb og endagesløb.

“- Ved en aflysning er vi som arrangører blevet ramt hårdt, og det samme er en lang række af vores samarbejdspartnere – ikke mindst i hotel- og restaurationsbranchen, men folkesundheden kommer dog ubetinget i første række,” siger Mogens Kristensen.

De to arrangører har i dag, mandag den 23. marts, udsendt følgende pressemeddelelse:

Arrangørerne af de to cykelløb på Europatouren – GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet Skive – har i dag besluttet at aflyse de to løb i år grundet Corona virussen.

Løbene var berammet til d. 2. og 3. maj.

Løbsarrangør Mogens Kristensen oplyser, at på samme tid har det været en let og en svær beslutning at tage. Det var en let beslutning i forhold til folkesundheden, der altid kommer i første række. Det var en svær beslutning at aflyse helt, da vi måske godt kunne få andre løbsdatoer i denne helt specielle situation. Men der er mange ting, der skal tages højde for ved den slags arrangementer. Det gælder lige fra holdenes løbsprogrammer til stor hotelkapacitet.

Arrangørerne satser på at løbene igen finder sted i 2021, men det kræver, at der også vil være sponsoropbakning til den tid. Dette vil nok igen være afhængig af, hvordan erhvervslivet kommer gennem den kommende tid.

Yderligere oplysninger:
GP Himmerland Rundt: Mogens Kristensen, 4027 0829
RENT LIV Løbet Skive: Per Baadsgaard, 2022 5599