NORDMAND TILBAGE HOS COLOQUICK

Den talentfulde 23-årige norske cykelrytter, Stein-Erik Eriksen, er med øjeblikkelig virkning vendt tilbage til det Skive-baserede danske kontinentalhold, ColoQuick Cycling.

Stein-Erik Eriksen kørte for coloQuick i sæsonen 2019, men skiftede fra årsskiftet til det norske kontinentalhold, Team Coop.

For sit nye norske hold blev Stein-Erik Eriksen under en træningssamling på Mallorca i december i fjor påkørt af en bil, og han pådrog sig blandt andet et kompressionsbrud i nakken – en skade, der i værste fald kunne have fået fatale konsekvenser.

Stein-Erik Eriksen fortæller, at rehabiliteringen efter sammenstødet har været en tålmodighedsprøve og til tider smertefuld, men motivationen til at komme tilbage har hele tiden overskygget det negative.

– Samarbeidet med en af Norges ledende nakke- og rygspecialister, neurokirurg Kåre Ekseth fra Oslofjordklinikken, har været afgørende, siger Stein-Erik Eriksen .

Genoptræningen i vinter og foråret har været krævende, og efter ulykken opstod der naturligvis et behov for en tilpasning af træningsoplægget, og det blev afgørende at kunne bruge de cykler, som var tilpasset før ulykken. Når træningsmængden øges uge efter uge uge, er det vigtig at vide, hvad der eventuelt forårsager smerter, og derfor har det været helt nødvendig at  bruge mine gamle cykler fra tiden hos coloQuick, siger Stein-Erik Eriksen.

Team Coop og holdets sponsorer ville ikke tillade, at Stein-Erik brugte cykler af et andet mærke, og derfor fandt man i fællesskab frem til, at kontrakten for 2020 blev ophævet.

Efter nogle uger i tænkeboks ringede Stein-Erik Eriksen til coloQuicks ledende sportsdirektør, Brian ”Hellerup” Petersen.

– Telefonen fra Stein-Erik kom noget overraskende, siger Brian ”Hellerup”.
– Men da han stod uden kontrakt ville vi gerne have ham tilbage på holdet igen. Vi var utrolig glade for det Stein-Erik præsterede sidste sæson, hvor han faldt hurtigt til på holdet og var vellidt af alle.

– Han er en fin erstatning for Johan Price-Pejtersen, der drager den anden vej til Norge. Stein-Erik er en rigtig god dreng, som vi gerne vil hjælpe tilbage på sporet efter ulykken, og hans seneste præstation med en fjerdeplads på en enkeltstart med den norske elite viser at der er noget at bygge videre på.

Stein-Erik Eriksen var med på forrige weekends coloQuick-træningssamling på Hotel Pinenhus, hvor han fra første minut faldt ind i sammenholdet og førte sig hjemme igen.

– Vi ser frem til hvad Stein-Erik kan præstere fremover, og glæder os over, at han er tilbage i coloQuick-trøjen, slutter sportsdirektør Brian ”Hellerup” Petersen.