FREDERIK WANDAHL SKRIVER KONTRAKT MED WORLD TOUR-HOLD

Den kun 19-årige coloQuick-rytter Frederik Wandahl træder et skridt op af rangstigen og kan fra næste sæson kalde sig World Tour-rytter.

Frederik Wandahl, der i denne sæson har kørt for det Skive-baserede Team coloQuick, har netop tegnet kontrakt med det tyske World Tour-mandskab BORA Hansgrohe med virkning fra årsskiftet.

Med skiftet til det tyske mandskab kommer Frederik Wandahl ikke blot til at køre på et af verdens bedste cykelhold, men kommer også til at køre på hold med den dobbelte verdensmester Peter Sagan, der har flere etapesejre i Tour de France, og kommende verdensstjerner som Pascal Ackermann og Maximillan Schachmann.

“Han er en fantastisk fyr”

Sportsdirektør hos Team coloQuick, Brian ”Hellerup” Petersen fortæller, at Frederik Wandahl har indgået en tre-årig aftale med det tyske hold.

– “Jeg er virkelig stolt over, at coloQuick endnu engang har været i stand til at opfostre en World Tour-rytter,” siger ”Hellerup”, der giver Frederik Wandahl mange store roser med på vejen.

– “Han er en rigtig fantastisk fyr, der har været en stor gevinst for coloQuick og han  møder altid op med godt humør og stor energi,” fortsætter sportsdirektøren.

– “At vi på ny kan sende en rytter videre i systemet, viser jo, at vi gør det rigtige hos coloQuick, og det er netop succeskriteriet for holdet, at vi er i stand til at udvikle ryttere, der er interessante for World Tour-mandskaberne.”

“I de kommende år håber jeg at lære en masse”

Frederik Wandahl udtaler om sin nye kontrakt:

– “Jeg ser virkelig frem til at blive en del af Team BORA Hansgrohe og jeg er taknemmelig over at få lov at fortsætte min udvikling som cykelrytter på et af verdens bedste cykelhold.

Som ung rytter har jeg fortsat en masse at lære og gennem den dialog jeg har haft med BORA Hansgrohe, er jeg sikker på, at teamet vil støtte mig i min fremtidige udvikling.

I de kommende år håber jeg at lære en masse og samtidig forhåbentlig være i stand til at hjælpe teamet til at fortsætte succes i World Touren.

Frederik Wandahl fortæller, at han endnu ikke har besluttet sig for  i hvilken retning at gerne vil udvikle sig som cykelrytter, men han håber at de kommende år vil hjælpe ham til at træffe den rigtige beslutning.

– “I dag er jeg en god klatrer og har en stærk afslutning, men jeg håber at udvikle disse egenskaber, så jeg får mulighed for at køre nogle af de store World Tour-løb, som Liege-Bastogne-Liege,” siger Frederik Wandahl, der samtidig gerne vil takke sit nuværende hold, Team coloQuick, for en fantastisk støtte i hans første år som U23-rytter, og for samtidig at have hjulpet ham i gang med det næste skridt som professionel cykelrytter.