ANTHON CHARMIG SNUPPER EM-SØLV

Efter en fremragende indsats sikrede den 22-årige Anthon Charmig, der kører for Team coloQuick, en sølvmedalje ved EM for U23-ryttere, der torsdag formiddag blev kørt på en på en kuperet rute omkring den franske by Plouay.

Anthon Charmig spillede en meget aktiv rolle i løbets afsluttende del, men kunne i spurten ikke stille noget op imod den norske Uno-X-rytter Jonas Hvideberg, der var lige akkurat den tand hurtigere, der var nok til EM-titlen. Tjekkiske Vojtech Repa snuppede bronze – to sekunder efter Hvidberg og Charmig.

Repa havde mod slutningen af løbet – tre omgange før mål – været deltager i en udbrydergruppe på tre mand, men med en omgang tilbage fik de selskab af yderligere fem ryttere, heriblandt Anthon Charmig, Andreas Kron og den senere Europamester Jonas Hvideberg.

Knap 10 kilometer før mål havde feltet reduceret afstanden til den forreste gruppe til 12 sekunder, og feltet nærmede sig med stor fart.
Som de eneste formåede Charmig, Hvideberg og Repa at holde feltet bag sig, og de kørte ind på den sidste bakke før mål med et forspring på 20 sekunder.

Forspringet blev dog yderligere reduceret, men Hvideberg og Charmig kunne krydse målstregen i nævnte rækkefølge med fire sekunders forspring, mens Repa var meget tæt på at blive hentet og kun formåede at holde en afstand på to sekunder.

Med EM-sølvet satte Anthon Charmig på ny en tyk streg under sit store talent, og han gentog præcis den topplacering, som den tidligere coloQuick-rytter, Niklas Larsen, sikrede sig i fjor i Alkmaar i Holland.

At coloQuick to år i træk kan hente EM-sølv hos U23-rytterne er endnu et bevis på den flotte talentudvikling, der sker på det Skive-baserede cykelhold.