Oliver Wulff kører også for coloQuick næste år

Den talentfulde og meget alsidige cykelrytter Oliver Wulff Frederiksen, der netop er fyldt 20 år, har forlænget sin kontrakt med endnu en sæson på det Skive-baserede kontinentalhold Team coloQuick.

Jeg ved, at coloQuick er det helt rigtige sted for mig at være, hvis jeg vil udvikle mig, og jeg forventer derfor også, at jeg med holdets hjælp formår at løfte mit niveau endnu et step i den kommende sæson, siger Oliver Wulff Frederiksen om sin nye kontrakt.


Oliver Frederiksen vandt i den netop afsluttede korte COVID-19-sæson to landevejsløb, Poul Erik Bech Løbet i Kolding og 3. etape af Randers Bike Week, men den største bedrift var da han sikrede sig sølvmedalje i linjeløb i U23-DM, kun slået af den tidligere coloQuick-rytter Julius Johansen, der blev dobbelt dansk mester i den september-weekend ved Stevns.


Om kontraktforlængelsen med coloQuick siger Oliver Wulff Frederiksen:

– coloQuick er et hold med de, ifølge mig, helt rigtige værdier. Det er et hold med rare, engagerede og professionelle mennesker over hele linjen, som er med til at gøre rytternes opgaver meget lettere. Vi som ryttere har det også rigtigt godt internt, hvilket ligeledes har været en af grundene til, at jeg har været rigtig glad for at køre på holdet i år. Da jeg fik chancen for at forlænge min kontrakt, vidste jeg, at det var det, jeg skulle.

– Jeg håber selvfølgelig, at min udvikling hos coloQuick en dag vil sikre
mig en kontrakt på et professionelt cykelhold, da det er det, der er min store drøm – altså at blive en professionel cykelrytter og dermed kunne leve af min sport
, tilføjer Oliver Wulff Frederiksen, der bor i Greve syd for København, og i år har afsluttet en gymnasial uddannelse (STX) fra Falkonergårdens Gymnasium i København.
Den blot 20-årige Oliver Wulff er også en meget talentfuld banerytter, der allerede har deltaget i flere 6-dagesløb, og i sin debut som 18-årig i 6-dagesløbet for knap to år siden siden i Ballerup Arena kørte som par nummer 7 sammen med Michael Mørkøv, og det blev til en fornem og overraskende andenplads.
Oliver kommer desværre næppe til at køre 6-dagesløb i den kommende banesæson.

– COVID-19 har haft det med at sætte en stopper for de store planlægninger igennem hele året, og dette har også været gældende for planlægningen af min banesæson. Det lader ikke til, at der afholdes nogle 6-dagesløb denne vintersæson, hvilket, selvfølgelig, for mig er en stor skam, da dette var noget, jeg havde set meget frem til, siger han.

– Jeg vælger derfor at have den kommende landevejssæson i tankerne igennem denne vinter og fokuserer på at være klar, når landevejssæsonen begynder – jeg tager derfor banesæsonen lidt som den kommer denne vinter, siger Oliver Wulff Frederiksen og tilføjer, at hans fremtidige mål som banerytter er at kunne deltage og præstere i 6-dagesløb mange år endnu, og så selvfølgelig kunne gøre sig gældende i stævner og mesterskaber.
Selvom Oliver Wulff af gode grunde på nuværende tidspunkt ikke kender coloQuicks løbsprogram for den kommende sæson har han dog nogle ønsker, som han gerne vil have opfyldt.

– Jeg vil gerne ud og køre nogle store udenlandske cykelløb, som kan være med til at udvikle mig, og som jeg forhåbentlig kan bruge til at vise mig frem i. Jeg har selvfølgelig også PostNord Danmark Rundt som et at de helt store mål sammen med de danske mesterskaber.- I min fortsatte karriere håber jeg på en dag at kunne få lov til at køre løb som: Tour de France, VM i landevejscykling (samlet start), Flandern Rundt, Milano-San Remo etc., siger coloQuick-rytteren, der i gennemsnit mellem 20-30 timer om ugen og han træner ofte alene.

– Når tiden hos coloQuick er ovre, håber jeg, at vejen forhåbentlig er banet til et UCI WorldTour-hold, hvor jeg har det godt og passer godt ind. Jeg har ligeledes fundet mig godt tilrette i det professionelle cykelfelt og er i stand til at leve af min sport på landevej såvel som på bane, slutter coloQuick-rytteren