Tredje år hos coloQuick for Aksel Bech Skot-Hansen

Trods sin unge alder har 20-årige Aksel Bech Skot-Hansen allerede markeret sig som et af de store talenter i dansk cykelsport, og med en ny kontrakt i lommen kan han nu se frem til den tredje sæson hos talentudviklingsholdet, Team coloQuick med base i Skive.
Aksel Bech Skot-Hansen blev allerede for to år siden i 2019 som 18-årig valgt af landstræner Anders Lund som en del af landsholdstruppen for U23-ryttere, og han fik genvalg til truppen forud for den nu afsluttede 2020-sæson.
Han fik sit egentlige gennembrud som seniorrytter, da han i 2019-udgaven af Post Nord Danmark Rundt blev udpeget som etapens fighter efter 1. etape og kunne stille til start dagen efter i den eftertragtede fighter-trøje.
For det unge stortalent blev den superkorte corona-sæson en noget blandet fornøjelse, da han i linjeløbet ved EM for U23-ryttere i den franske by Plouay i slutningen af august styrtede og pådrog sig et kompliceret brud på albuen, der satte ham ud af spillet det meste af efteråret.
Aksel Bech Skot-Hansen, der bor i Hjortshøj ved Aarhus og er student fra Marselisborg Gymnasium, fortæller om kontraktforlængelsen med coloQuick.:

– Der er et godt kammeratskab og en vindermentalitet på holdet.Derudover er setuppet bag holdet super godt, så det lå i kortene at forlænge kontrakten, siger han, og fortsætter:

Jeg vil gerne prøve at blive ved med at udvikle mig på alle felter og det har jeg alle muligheder for hos coloQuick. Jeg har ikke lagt mig fast på at arbejde hen mod at blive en specifik ryttertype endnu, men jeg har et ønske om i fremtiden at kunne blive en god bjergrytter, lyder håbet fra Aksel Bech Skot-Hansen.


Han håber selvfølgelig også at blive professionel på et af de store World Tour-hold og at en fortsat tilknytning til coloQuick vil være med til at få opfyldt drømmen.
I den kommende 2021-sæson har Aksel Bech Skot-Hansen DM i Give, som et løb han gerne vil satse, da det bliver afholdt på en kuperet rute.

– Men på længere sigt, når jeg forhåbentlig er blevet professionel vil det være spændende at få muligheden at køre Ardenner-klassikerne, Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege, og de andre klassiske en-dagesløb, siger han.


ColoQuick-rytteren fortæller, at han træner 16-22 timer om ugen og det betyder en distance på ca. 500-750 km. Om vinteren er det lidt færre timer på cyklen og mere fokus på styrketræning, coretræning, som er med til at styrke mave- og rygmuskler.

– Vi har en træningsgruppe os Coloquick-ryttere i Østjylland, som jeg ofte træner med, og så er min træner gennem de seneste fire år, Finn Madsen, og hele tiden klar med råd og vejledning, slutter Aksel Bech Skot-Hansen, der glæder sig til at komme i gang med sin tredje sæson hos coloQuick.