Rumteknologi i brug på Team coloQuick i 2021

Team coloQuick er Danmarks mest vindende cykelhold, og hvis primære fokus er talentudvikling. Alene sidste år havde holdet 41 sejre, og sendte fem ryttere videre til et højere niveau på norske Team Uno-X.


Med ambition om fortsat at kunne levere lige så imponerende resultater fremadrettet, har ledende sportsdirektør på coloQuick, Christian Moberg, valgt at indgå et spændende samarbejde med GRASPOR, et nyt muskel-monitoreringsudstyr udviklet af det danske firma Ohmatex A/S. Firmaet har oprindeligt udviklet teknologien til astronauter fra ESA (Den Europæiske Rumorganisation.) og er ved at gøre udstyret klar til at måtte komme på den internationale rumstation, ISS. Sideløbende med astronaut-projektet har Ohmatex målrettet GRASPOR-teknologien til cykelsporten..
Christian Moberg håber på, at den direkte indsigt i den arbejdende muskulatur kan hjælpe med at forbedre rytterne yderligere.

– Vi har mange unge ryttere, med en enorm træningsiver, og som gerne vil vise sig frem. Det betyder typisk også, at vi desværre har en del unge ryttere med skader på muskler eller i knæet, siger Christian Moberg og fortsætter:

– Det giver god mening at få GRASPOR med ind på holdet. Vi bruger meget tid på at optimere alt eksternt omkring rytterne, såsom vores udstyr for at få det hurtigste og bedste. Generelt bruger kontinentalhold for lidt tid på det fysiologiske omkring rytterne, og der vil vi også gerne være et forbillede, siger sportsdirektøren.

– Vi hos GRASPOR er glade for at have fået en aftale som denne op at stå for 2021-sæsonen. coloQuick er et hold der har samme værdier som vi selv har, og jeg tror på at vi kan hjælpe hinanden til at nå hinandens individuelle mål, udtaler Jesper Vinkel, kommerciel ansvarlig for GRASPOR, og tilføjer:

Christian og jeg har haft en lang og god dialog sammen, og vi har fået lagt en god handlingsplan for at få GRASPOR integreret som en fast del af coloQuick. Så jeg ser frem til første træningssamling, hvor vi skal introducere GRASPOR for alle rytterne, og udlevere en unit til dem hver. Herefter har vi en lang række planlagte samlinger hvor vi er med og følger op, og til foråret er vi med på deres træningslejr. Det bliver spændende!, slutter Jesper Vinkel.

GRASPOR giver direkte indsigt i iltningen i muskulaturen, og aktiveringen af muskulaturen. Det giver en række nye muligheder; du kan f.eks. individualisere din opvarmning, køre threshold test hvor du vil og få svaret uden besværlige blodprøver, intensitets-tyre din træning, styre længden på pauserne mellem dine intervaller, se forholdet mellem for- og baglår samt komme skader i forkøbet og meget mere.