DM-bronzevinder er klar til coloQuick

Med sin underskrift på en kontrakt hos Team coloQuick er den 27-årige Frederik Muff Hansen klar til at tørne ud for Danmarks mest vindende cykelhold fra næste sæson.
Med Frederik Muff i truppen har coloQuick sikret sig en af de mest markante og succesrige ryttere i den hjemlige landevejselite gennem det seneste par år, hvor han har haft adskillige podieplaceringer efter en noget kometagtig karriere op gennem klasserne.
Men samtidig har det Skive-baserede coloQuick også sikret sig en af Danmarks bedste enkeltstartsryttere, hvilket Frederik Muff understregede tidligere på efteråret, da han sikrede sig en bronzemedalje ved DM i enkeltstart. Ved den lejlighed blev han kun slået af World Tour-rytteren Kasper Asgreen, der blev dansk mester og tempospecialisten og nuværende holdkammerat hos BHS – PL Beton Bornholm, Martin Toft Hansen. Han er tillige dobbelt jysk/fynsk mester i enkeltstart.
Som en lille sjov detalje omkring Frederik Muff’s alsidighed kan nævnes at han netop er blevet en del en del af det første danske e-cykling-landshold nogensinde. Den 9. december skal han køre VM i e-cykling på platformen Zwift.
Med skiftet til coloQuick tror Frederik Muff på, at han kan få en spændende rolle som rytter på holdet og tilføjer:

– Jeg kommer med noget erfaring på både den cykelmæssige og livsmæssige front.

Samtidig synes jeg, at coloQuick har gode forhold – både når det kommer til udstyr, løbsprogram og menneskerne bag holdet. Derudover prioriterer coloQuick teamspirit og det at køre som et hold. Det er nogle værdier, jeg godt kan lide, siger Frederik Muff.
Det nye medlem af coloQuick-familien er netop færdig uddannet som journalist, og er ansat som kommunikationskonsulent i Kolding Kommune. Han er født i Esbjerg, men er for øjeblikket bosat i Aarhus.
Frederik Muff startede med at cykle sent efter at have spillet fodbold i mange år.

– Jeg har altid været fascineret af cykelsport og købte min første racercykel i 2007 for mine konfirmationspenge, men blev ved med at spille fodbold og kørte kun et par hyggeture i sommermånederne under Touren.

– Tilbage i 2012/2013 tænkte jeg at prøve et motionsløb og det endte med, at jeg blev bidt af cykling. Jeg indløste licens i 2014 og rykkede fra D- til A-klassen på 5,5 måned. Herefter gik det stærkt, siger Frederik Muff.
Han blev medlem af CK Aarhus i efteråret 2013 og kørte den efterfølgende sæson for Aarhus-klubben. Herefter skiftede han til Team AURA Energi – JS.dk, der kørte på DCU-niveau, hvor han kørte gennem fem sæsoner, og den indeværende sæson har kan kørte for BHS – PL Beton Bornholm, der sammen med coloQuick er de eneste to kontinentalhold i Danmark.
Frederik Muff Hansen, der ud over bronzemedaljen i DM i enkeltstart i år, har en sejr i UCI 1.2-løbet Race Horizon Park for Peace i 2018, og førstepladser i jysk-fynsk-mesterskab i enkeltstart 2019 og 2020, og Hydro Løbet Tønder, anden afdeling af Demin Cuppen 2020, som sine bedste resultater.
Han tror på, at skiftet til coloQuick betyder, at han kan blive ved med at udvikle sig som cykelrytter og få endnu et niveau på.

Jeg er blevet bedre år for år og ser ingen grund til, at det ikke skal fortsætte. I 2020 vil jeg køre endnu stærkere på enkeltstarterne og bruge mine tempoegenskaber til at kunne vinde landevejsløb, som jeg lykkedes med to gange i 2020. Jeg tror, at jeg har kvaliteterne til at være med helt fremme både danske og udenlandske UCI-løb, så jeg vil meget gerne have karrierens anden UCI-sejr på cv’’et, lyder det fra en optimistisk Frederik Muff.
Han siger selv om sine styrker og svagheder på racercyklen, at hans styrke er tempoegenskaber, god taktisk forståelse og evnen til at køre sig helt ud.

– Mine svagheder er til gengæld min spurt og min teknik på cyklen.


Frederik Muff har gennem det seneste par år træner ret stabil omkring 30.000 kilometer fordelt over ca. 1000 timer.

– Jeg har flere forskellige træningskammerater, men har trænet meget med mine nu snart forhenværende holdkammerater på Bornholm-teamet, Mads Rahbek og Emil Toudal. Fra tid til anden har vi også trænet med de coloQuick-ryttere, der bor i Aarhus. Det smukke ved cykelsporten er, at man kan være brændende rivaler, når man har rygnummer på om søndagen, men stadig dele røverhistorier og en kande kaffe ved bageren om mandagen, lyder det fra Frederik Muff, der om sine løbsønsker i den kommende sæson hos coloQuick tilføjer, at han helt vist deltage i flest mulige løb:

– Jeg er en af de ryttere, der bliver gode af at køre mange løb. Jeg har ikke lavet konkrete målsætninger endnu, men jeg har en stort kryds ud for DM i holdløb og DM i enkeltstart. Det bliver to af årets store mål, slutter den kommende coloQuick-rytter.


Team coloQuicks sportsdirektør, Christian Moberg Jørgensen er utrolig glad for at få en så stærk tempo-specialist ind på holdet.

– Jeg har fulgt Frederik tæt de seneste par sæsoner og set hans udvikling fortsætte i den rigtige retning. Han tilføjer en helt masse til holdet både på cyklen og ikke mindst socialt er han er vigtig brik for det team vi gerne vil have.

– Frederik er startet sent med sin cykelkarriere, så jeg er sikker på han kan komme rigtig langt med det rette løbsprogram, fastslår Christian Moberg og slutter:

Enkeltstarten og holdløbet betyder selvsagt med for Frederik og holdet, men vi har også interesse i at han udvikler sig i linjeløbene og får den fremgang vi håber på.