Mads Østergaard klar til sin anden sæson hos coloQuick

Selvom det på grund af corona-nedlukninger blev en kort og hektisk debutsæson for Mads Østergaard Kristensen hos Team coloQuick, har den 22-årige vestjyde givet så flotte prøver på sit store talent, at den sportslige ledelse hos Danmarks mest vindende cykelhold, det Skive-baserede talentudviklingshold coloQuick, ikke var i tvivl om, at kontrakten skulle forlænges.
En bronzemedalje på enkeltstarten ved DM for U23-ryttere og en meget flot spurtsejr på hjemmebane i Spar Nord Gadeløbet i Skives centrum er to af de mest markante resultater i den netop overståede sæson fra Mads Østergaard, der er glad for forlængelsen med coloQuick.

– Jeg syntes, jeg har haft en rigtig positiv udvikling i 2020, og med en forhåbentlig mere normal 2021-sæson er jeg sikker på, jeg kan fortsætte i den retning, siger Mads Østergaard, der kun har positive ting at sige om sin første sæson hos Danmarks mest vindende cykelhold.

– Selvom det var en kort sæson, var det fra første samling nemt at mærke, at der er et godt kammeratskab, både mellem os ryttere, men ikke mindst også med alle, der har noget med holdet at gøre, siger han og tilføjer:

– Så ser man altid frem til at skulle af sted med holdet!
Når det ikke drejer sig om træning og løb, beskæftiger Mads Østergaard sig alligevel med cykler i dagligdagen. Han er nemlig ansat i cykelforretningen Bikein i hjembyen Varde, hvor han kan øse ud af sin viden om alt vedrørende materiel og udstyr.
Hvis den kommende sæson bliver mere normal, har Mads Østergaard to ønskeløb på dansk grund.

– Det er jo et uforudsigeligt år, der kommer, men det ene er helt klart GP Herning, som har min gamle klub, Herning CK, som arrangør, og det andet må være PostNord Danmark Rundt, som jo er en liga over vores andre løb.
Mads Østergaard fortæller, at han i denne covid19-sæson har kørt omkring 30.000 kilometer fordelt over ca. 1000 timer, og i den kommende vinter har han tænkt sig at køre på landevejscyklen, når vejret tillader det, men han kører også gerne på MTB ved siden af landevejstræningen.

– Og begge dele er sammen med min trofaste makker og kollega hos Bikein, Rasmus Wibe. Vi har træner sammen siden vi begge startede med at cykle i 2013, siger Mads Østergaard, der ikke kan pege på de store idoler i cykelverdenen.

– Det har jeg aldrig haft, og jeg har aldrig set meget cykling, slutter den unge Varde-bo med et skævt smil.