Nordmand er stolt over at køre for coloQuick

Den 24-årige nordmand Stein-Erik Eriksen har – efter et kort mellemspil undervejs med kontinentalholdet i hjemlandet, Team Coop – netop forlænget sin kontrakt med Team coloQuick, og er nu klar til sin tredje sæson for det danske talentudviklingshold med base i Skive.
Stein-Erik Eriksen lægger ikke skjul på, at han trives hos coloQuick, og derfor er det også hans målsætning for den kommende sæson, at deltage i så mange løb som muligt for coloQuick.
Men han håber også at han gennem sin del af coloQuick-holdet kan udvikle sig så meget, at han kan vinde det norske mesterskab i enkeltstart og få lov at repræsentere Norge internationalt i sin egenskab af coloQuick-rytter.

– Jeg er stolt af at få muligheden for at køre for coloQuick og for mig var det derfor helt naturligt at forlænge kontrakten med coloQuick, siger Stein-Erik Eriksen og fortsætter:

– 2021-sæsonen bliver min tredje sæson hos coloQuick og allerede fra første dag hos coloQuick i 2019 blev jeg taget imod på en fantastisk måde, både af de andre ryttere, ledelse og administration og af holdets tilhængere og sponsorer.

– Sammenholdet i ”coloQuick-familien” er enestående og selv om jeg bor og hovedsaglig træner i Oslo, har vi en tæt kontakt, og jeg glæder mig altid, når jeg rejser til Danmark og møde resten af holdet.

– I Norge er interessen for cykelsport blevet større og større og Norge har mange gode cykelryttere og cykelhold, men dansk cykelsport har også et højt niveau, og derfor var det også naturligt at vælge et dansk cykelhold, da jeg fik muligheden, siger Stein-Erik Eriksen, der i 2015 blev student fra handelsgymnasiet i hjembyen Oslo, og for øjeblikket studerer på Handelshøjskolen i Oslo, hvor han har en bachelor i økonomi.
Stein-Erik Eriksen fortæller, at han er tidligere skiløber, og har haft en relativ kort cykelkarriere, da han først i 2017 skiftede skiene ud med racercyklen. Derfor har han også i det seneste år med corona-pandemien og en skade haft fokus på at træne varieret.
Som et supplement til at cykle på landevejen og indendørs på hometrainer, har han også brugt en del træningstid på både rulleski og almindelig ski, løbet og styrketrænet

– I oktober og november har jeg gennemsnitlig træner ca 14/15 timer om ugen, men det er planen at træningsmængden skal øges til 20-25 timer fra midten af december og til sæsonstarten, siger den norske rytter, der må konstatere, at på grund af corona-restriktioner må træningen gennemføres i hjemlandet Norge, men han håber, at det snart bliver muligt at rejse til Danmark og træne med resten af holdet.
Stein-Erik Eriksen havde i den forgangne sæson sine to bedste resultater i Norge, hvor han i det norske mesterskab i enkeltstart blev nummer fem, og i enkeltstarten i UCI-løbet Hafjell Grand Prix kom ind på en fornem andenplads.

– Mit hovedfokus har hidtil været på enkeltstarterne, men hovedmålsætningen for den kommende sæson, er at jeg kan udvikle mig både teknisk og fysisk, og så forhåbentlig få opfyldt min drøm om at blive norsk mester i enkeltstart, siger den unge nordmand, der slutter med at fastslå, at hans fremtidsdrømme foreløbig ikke rækker længere end til 2021-sæsonen.

– Mit fokus vil definitivt ligge på den kommende sæson og de muligheder, som sæsonen hos coloQuick vil gi’.

På billedet ses Stein-Erik Eriksen til højre sammen med holdkammeraten hos coloQuick, William Blume Levy.