TRÆNINGSSAMLING PÅ LOKALE LANDEVEJE

Det var oprindelig planen, at Skive-baseredeTeam coloQuicks sidste og afgørende forberedelser til den forestående landevejssæson også i år skulle være foregået under varmere og sydligere himmelstrøg i Calpe i det østlige Spanien, men tvunget af omstændighederne er træningssamlingen blevet flyttet til de lokale landeveje.
Fra sidst på dagen, fredag den 26. februar samles 12 af teamets 13 ryttere til en 10 dage lang træningssamling på Skive-egnen. Kun norske Stein-Erik Eriksen har måttet melde forfald på grund af rejserestriktionerne.

– Efter aflysningen af træningslejren i Spanien har vi måttet finde et alternativ, og her faldet valget på området omkring vores base på Skive-egnen, siger ledende sportsdirektør Christian Moberg.
På træningslejren samles de 12 ryttere Mads Andersen, Kasper Andersen, Christian Spang Kjeldsen, Frederik Muff, Alexander Salby, Jeppe Aaskov Pallesen, Nicolai Brøchner, Mads Østergaard, Oliver Wulff Frederiksen, Sebastian Kolze Changizi, William Blume Levy og Aksel Bech Skot-Hansen.
Hertil kommer de fire sportsdirektører Christian Moberg, Anders Hardahl, Tonny Breiner og Brian ”Hellerup” Petersen, mekanikere, massører og fysioterapeuter.

– Vi er som professionelt hold omfattet af en række regler, som betyder, at forsamlingsforbuddet er knap så restriktivt, men vi har efter samråd med sundhedseksperter udarbejdet en hygiejneprotokol, der betyder, at samtlige deltagere i træningslejren skal møde op med en covid19-test, der er maksimum 72 timer gammel og naturligvis er negativ, siger Christian Moberg.
– Herudover er der en lang række forholdsregler omkring den daglige omgang med hinanden og ikke mindst til måltiderne, hvor vi er mange samlet, og her er det vigtigt at følge afstandskravene.

– Træningslejren vil selvfølgelig indeholde lange daglige cykelture på op til seks timers varighed, fortæller Christian Moberg. Der vil undervejs blive indøvet/afprøvet en række taktiske modeller, som kan tages i brug, når der for alvor går løs i løbssammenhæng.

– En af træningsdagene er forbeholdt træning i enkeltstart og holdkørsel, så vi også på det område står godt rustet til den kommende sæson. Vi vil selvfølgelig også med de tekniske muligheder vi har til rådighed teste den enkelte rytters form på nuværende tidspunkt, siger den ledende sportsdirektør, der glæder sig til at få samlet hele truppen og staben omkring rytterne i 10 dage, hvor han tror og håber på, at fundamentet til en ny sæson kan skabes.

– Sæsonen nærmer sig, og løbene kommer tættere og tættere på, så det arbejder vi målrettet på, både i træningslejren, men også helt frem til sæsonstarten, slutter Christian Moberg.