Team coloQuick går i samarbejde med FUSION – igen

Det Skive baserede kontinentalhold Team coloQuick har underskrevet samarbejdsaftale med det ligeledes nordjyske FUSION Sportswear System. Igen!

For i årene 2017-19 stod FUSION også bag udviklingen af de sort-hvide dragter til det danske cykelhold, der i de år gødede jorden under fartmaskiner som Frederik Rodenberg, Rasmus Lund, Julius Johansen og Niklas Larsen, der alle var med til at høste VM guld eller OL sølv – eller begge dele – med banelandsholdet i 2020-21. Også ryttere som Frederik Wandahl og Emil Vinjebo blev gennem coloQuicks talentskole sat solidt på sporet mod en professionel cykelkarriere i den periode.

Bag cykelholdet står virksomheden coloQuick, der arbejder med råmælkmanagement i landbruget. På direktør og holdejer, Brian Pedersen kontor hænger citatet: ”Verdens bedste ko starter som kalv”. Han siger:”I virksomheden arbejder vi med systemer, der giver de allerbedste betingelser for kalve helt fra fødslen, for det resulterer i køer med langt højere mælkeydelse. Og det er jo faktisk det samme, vi gør med vore ryttere i Team coloQuick.”
Årets Tour-vinder, Jonas Vingegaard kender også betydningen af citatet. Også han kørte som nyopdaget talent under samarbej det med FUSION i den sort-hvide coloQuick dragt. En periode, som han selv siger, har været med til at skabe en solid basis for den gule trøje.

Seneste skud på rytterlisten under Team coloQuick’s markante talentudvikling er sommerens U19 danmarksmester på landevej, Henrik Breiner Pedersen, der har signet med coloQuick, netop fordi man her har øje for den enkelte rytter såvel fysisk som mentalt i rammerne af kammeratligt sammenhold og en god holdånd.

Samarbejdet mellem coloQuick og FUSION blev i sæsonen 2019 kronet af sejren i Post Nord Danmark Rundt samt med to dan marksmestre i landevejscykling og enkeltstart for U23. Team coloQuick og FUSION tror på, at de sammen kan gentage succesen fra tidligere og hjælpe hinanden med gensidig udvikling, så nu har de fundet sammen igen.

”Netop coloQuicks fokus på at modne de unge ryttere til at kunne holde i et ekstremt hårdt pro-game passer ind i FUSIONs mål om at lave markedets mest holdbare sportstøj. Hos FUSION signer vi ikke traditionelle sponsorships, men samarbejder aktivt med atleter om hele tiden at gøre dem – og dermed også os selv – lidt bedre. Vi er altid på jagt efter de små marginaler, der kan optimere vores sportstøj og dermed – i det her tilfælde – rytteren. Og derfor skal vi også være med, nu hvor eliteudøvere efter flere års pandemi igen kan forfølge deres mål på de internationale sportsarenaer”, siger Mads og Per Nissen, brødrene bag FUSION.

Også Team coloQuick’s sportsdirektør, Christian Moberg er glad for det nye samarbejde: ”Vores fornemste opgave er at udvikle rytterne både sportsligt og menneskeligt til deres fremtidige karriere som professionelle. Vi har ingen ambitioner om at blive et WorldTour hold, men vil altid være et cykelhold, der fokuserer på processen frem for de hurtige resultater”. Og han fortsætter: ”Som team ønsker vi at skille os ud fra mængden, og sammen med FUSION kan vi nu tilbyde de unge danske cykeltalenter en kom plet løsning, som ingen andre kan. Vi ved af erfaring, at FUSION giver os de bedste forhold. De leverer ikke nemme standardløsnin ger men løbende test og tilpasning individuelt af grejet til vores ryttere. I øvrigt i et progessivt udviklingsmiljø, som inden længe måske giver os helt nye, unikke muligheder på dansk grund. Så vi tror helt sikkert, at samarbejdet kommer til at flytte barren for, hvor meget materialer og udstyr betyder for optimering af fart og hurtighed.”

Hos FUSION arbejdes der lige nu på at skabe en ny superoptimeret serie, når det gælder fart. De seneste anstrengelser og aero dynamiske erfaringer skal stå deres prøve i paralleldisciplinen, triatlon, når VM i Ironman på Hawaii afvikles 8. oktober. Besøg i engelske Silverstones vindtunnel, adskillige cykelbanetests og mange arbejdstimer i FUSIONs R&D afdeling er syet ind i de nyudvik lede dragter, som to af FUSIONs triatleter bærer under de ekstreme konkurrenceforhold på Stillehavsøen. FUSION atleterne, der er spået gode vinderchancer, er Daniel Bækkegaard, der er sekser blandt verdens bedste og Magnus Ditlev, der sprang op som nr. 3 på verdensranglisten efter sejren i verdens næststørste Ironman stævne, Challenge Roth, i juli.

Yderligere info

Team coloQuick
Christian Moberg, tlf.: 22 30 90 49
moberg@coloQuickcycling.dk

FUSION
Troels Vest Jensen, tlf.: 29 72 75 80
troels@FUSION.dk

Skriv et svar