Tempospecialist forlænger med coloQuick

En af dansk cykelsports mest solide tempospecialister har forlænget sin kontrakt med coloQuick og rutinerede Frederik Muff tager endnu et år på holdet.

Når landets bedste enkelstartsryttere skal i aktion så er der nærmest statsgaranti for at Frederik Muff er med helt i top.

Når den del forhåbentligt gentager sig i 2023 så bliver det endnu engang i coloQuick-trikoten, da den 29-årige tempospecialist har forlænget sin kontrakt med det Skive-baserede cykelhold endnu engang.

“Jeg glæder mig til at fortsat være en del af Team coloQuick og er allerede i gang med at sætte masser af krydser ved store mål næste år selvom sæsonen for mig kun lige er overstået,” lyder det fra Frederik Muff, der kørte sit sidste løb i indeværende sæson søndag den 16. oktober, hvor det blev til en 8. plads i det stærkt besatte Chrono des Nations.

Frederik har i 2022 formået at ligge yderligere et niveau på sine enkeltstartsevner og også udnyttet det til at hente den samlede sejr i Randers Bike Week, som netop blev grundlagt på den indledende enkeltstart.

De gode tempoegenskaber var også stærkt medvirkende til at Frederik var en andel i Team coloQuicks guldmedalje til DM i Holdløb og ved de danske landevejsmesterskaber blandede den høje rytter sig også helt i top – her fra han kun 35 sekunder fra at kunne kalde sig dansk mester i et ellers skarpt selskab med mange WorldTour-ryttere.

“Vi er også utrolig glade for at kunne forlænge vores kontrakt med Frederik Muff, siger ledende sportsdirektør hos coloQuick,” Christian Moberg.

“Frederik er blevet en del af holdets DNA, hvor han tager sig så godt af sine holdkammerater og samtidig er han stadig en af Danmark bedste enkeltstartsryttere. Den enkeltstart han kørte i PostNord Danmark Rundt var fabelagtig og det bedste jeg har set fra ham meget længe,” lyder det fra coloQuiuck-sportsdirektøren.

Foruden den fine enkeltstart i Danmarks største etapeløb, så har den har den rutinerede rytter vundet fire sejre og haft en række yderligere podieplaceringer i landevejsløbene, hvilket samlet set faktisk har gjort at han var den coloQuick-rytter i 2022, der endte øverst på den danske landevejsrangliste.

“Trods noget sygdom i foråret kom han styrket ud af 2022-sæsonen og vi glæder os utrolig meget til at bygge et utrolig stærkt 2023-hold op med Frederik som en vigtig brik på det,” siger Christian Moberg.

Djævlen i detaljen

Frederik Muff ligger ikke skjul på at en stor del af hans resultater kommer på grund af det detaljefokus, som både han selv og hele Team coloQuick har.

“Det ligger i min natur at jeg gør tingene fuldt ud og derfor er det fedt at være på et hold, der gør det samme. Vi har en række af cykelsportens allerhurtigste materiel i form af cykel, hjul, dæk og hjelme – og i 2023 får vi yderligere fart med vores nye aftale med FUSION,” siger Muff, der med et smil på læben desuden indrømmer, at hans all-in-tilgang måske betyder, at han skylder en øl til staff her i off-season

“Jeg kan måske godt være en pestilens for mekanikerne, når jeg kommer med en skør idé eller skal afprøve noget nyt. Eller vores souigneurs, når jeg har et eller andet bestemt forhold, som de skal blande mine sukkerdunke i. Men de hjælper mig altid og knokler for at jeg skal få de bedste betingelser for at præstere på øverste niveau. De skal vide, at de har en kæmpe andel i at det er lykkedes at få fine resultater gennem sæsonen. Det er guld værd at have den støtte i ryggen.”

Skriv et svar