Et år mere til Bjørn: Fra lærling til svend som cykelrytter og tømrer

Frederik Bjørn er den fjerde rytter, som præsenteres som en del af Team coloQuick i 2023. Den unge rytter viste gode takter i indeværende sæson og forventer at tage et yderligere skridt op næste år.

Selvom Frederik Bjørn Sørensen i sin debutsæson som seniorrytter fortsat har sin første sejr til gode, har han allerede givet adskillige prøver på sit store talent gennem en række flotte resultater på de danske landeveje og i internationale opgaver i UCI-regi.

Derfor har talentudviklingsholdet Team coloQuick med base i Skive heller ikke tøvet med at forlænge kontrakten for sæsonen 2023 med det aarhusianske stortalent.

Den kun 19-årige tømrerlærling Frederik Bjørn Sørensen har allerede fået bestået sin første svendeprøve som cykelrytter efter en debutsæson som seniorrytter og om få måneder gælder det endnu en ”eksamen”, når han får sit svendebrev om tømrer.

Den unge aarhusianer er heller ikke i tvivl om, at den kommende sæson efter forlængelsen med coloQuick og det nye svendebrev som tømrer til marts kan betyde en stor omvæltning i hans fremtidige karriere.

“Efter i flere år at have været oppe på stilladset og knoklet 37 timer om ugen som tømrerlærling, kan jeg nu selv foretaget et valg,” siger Frederik Bjørn.

Jeg håber at jeg nu kan satse så meget på min cykelkarriere, at jeg gennem et deltidsjob kan komme til at træne endnu hårdere, få restitueret ordentligt, og så håber jeg at resultaterne nok skal komme,” uddyber han.

Hårde opgaver i debutsæsonen
Frederik Bjørn har taget springet fra junior- til senior-niveau på imponerende vis og den første sæson hos Team coloQuick har da også givet ham en række flotte opgaver. Han var med på coloQuicks hold i PostNord Danmark Rundt, Tour of Norway, og UCI-løbene Herning Grand Prix og de to norske Sundsvolden og Ringerike.

Frederik Bjørn var i foråret med i U23-udgaven af klassikeren Liege-Bastogne-Liege, hvor han var med i
et langt udbrud over mere end 100 kilometer, og i efterårssæsonen i landsholdstjeneste til Nations Cup-etapeløbet Orlen Grand Prix i Polen, hvor han blev næstbedste dansker med en femteplads på 2. etape og ligeledes en femteplads i den samlede stilling i løbet, som blev vundet af holdkammeraten Morten Nørtoft.

“Jeg føler jeg har haft en fantastisk sæson i mit første år som senior, hvor jeg har kunnet suge masser af
erfaring til mig både i de danske løb, men især i de meget store felter i udlandet,” siger Frederik Bjørn, der dog er ked af sin sæsonafslutning.

“Jeg blev ramt af en skade i menisken og ledbånd i mit venstre knæ, og det betød, at jeg desværre måtte undvære de sidste løb i sæsonen.”

Den unge coloQuick-rytter ser ellers tilbage til en sindssyg god sæson på Skive-holdet, hvor det har betydet virkelig meget for udviklingen som cykelrytter at være i et miljø sammen med de rigtige mennesker, og et sted, hvor der er styr på tingene

“Det er et rigtig godt sted at være som ung rytter, og for mit vedkommende også personligt og mentalt for min udvikling som cykelrytter,” siger Frederik Bjørn.

“Derfor var det heller ikke svært at sige ja til endnu en sæson hos coloQuick. Jeg er trods alt kun 19 år, og ikke klar til det store eventyr i udlandet endnu.”

I den kommende sæson efter forlængelsen med coloQuick håber den kommende tømrersvend, at han fortsat kan suge erfaringer til sig og samtidig være medvirkende til sejre til holdet.

“Men næste år må også gerne byde på den første sejr som senior og så skal det ikke være en hemmelighed, at jeg personligt godt kunne tænke mig et stort resultat,” slutter Frederik Bjørn.

Team coloQuicks ledende sportsdirektør Christian Moberg er også glad for at Frederik Bjørn Sørensen
fortsætter hos det Skive-baserede hold.

“Der var ingen tvivl allerede tidligt på året, at Frederik passer perfekt ind på vores hold. Han er stadig rigtig ung, men har den tålmodighed der skal til for at udvikle sig hos os og når han engang er klar måske tage skridtet videre på World Touren.

Frederik har haft rigtig mange gode starter i 2022 og hans styrke brænder totalt igennem under løb og i
efteråret resulterede det i en flot 5. plads på 1. etape af Nations Cup løbet Orlen Grand Prix i Polen og en
samlet femteplads.

Så vi håber virkelig på Frederik får lagt et ekstra lag på sit talent og viser endnu mere for coloQuick i 2023,” slutter sportsdirektøren.

Skriv et svar