U23 DM-bronzevinder forlænger med håb om UCI-sejre og professionel kontrakt

Det 21-årige stortalent Mads Andersen har taget imod tilbuddet om at forlænge sin kontrakt med kontinentalholdet coloQuick med endnu et år.

Han har et stort håb om, at et tredje år på talentudviklingsholdet med base i Skive kan opfylde hans drøm om en eller flere UCI-sejre og en professionel kontrakt på World Tour.

Efter en 2022-sæson med sejre i den danske A-klasse, en bronzemedalje på enkeltstarten tili U23-DM, og flotte præstationer i udlandet i UCI-løb er 21-årige Mads Andersen klar til at tage hul på sin tredje sæson hos Team coloQuick.

“Det har været helt naturligt for mig at forlænge for endnu en sæson med coloQuick,” siger Mads Andersen, der fylder 22 år senere i november, og derfor har kørt sin sidste sæson som U23-rytter.

“Jeg føler at hele miljøet og set-uppet hos coloQuick er så unikt, at det er her jeg får chancerne og mulighederne for at få opfyldt min drøm om at blive professionel cykelrytter på World Touren.”

Set udefra har Mads Andersen haft en flot sæson med sejre i den hjemlige A-klasse i Rødekro og i Skive, og med en bronzemedalje på enkeltstarten for U23-ryttere.

På den internationale scene var han med til at vinde holdtidskørslen for coloQuick i etapeløbet Kreiz Breizh Elite ligesom det i foråret blev til en fjerdeplads på anden etape af Tour du Loir et Cher, hvor han også på et tidspunkt kørte i ungdomstrøjen.

“Sæsonen 2022 blev samlet set en fin sæson, men også en blandet fornøjelse,” siger Mads Andersen, der udover at være semi-professionel cykelrytter, også beskæftiger sig med cykling i hverdagen, da han er ansat som hjælpe-cykeltræner på ISI – Idrætsskolerne i Ikast.

“Jeg startede sæsonen som lyn og torden, men fik så et kraftigt formdyk med sygdom midt på året, og vendte så fint tilbage i efteråret. Jeg fik betalt nogle lærepenge, og fik en masse erfaringer blandt andet om, at der er vigtigt at restituere bedre efter både træning og løb,” siger den unge østjyde med bopæl i Hedensted.

“Jeg har et stort håb om, at jeg kan tage de erfaringer med over i den kommende sæson og fortsætte den gode stime. Jeg skal gennem en bedre planlægning på alle fronter sørge for, at formen holder hele sæsonen.Jeg skal være bedre til at tackle de forskellige situationer undervejs gennem sæsonen og vise mit niveau,” siger Mads Andersen, der har skiftet træner. Efter syv år med den nuværende sportschef hos coloQuick, Christian Moberg, som træner, er det hverv nu overtaget af coloQuicks talentchef Finn Madsen og det samarbejde har allerede udmøntet sig i en ny langsigtet plan.

Ny rolle som “gammel” rytter

Mads Andersen ser frem til 2023-sæsonen, som bliver hans første efter U23-tilværelsen.

“Nu skal jeg op at køre med de ”voksne”, og det glæder jeg mig til. Nu er jeg i en position på holdet, hvor jeg skal være med til at lære fra mig og give videre af min erfaring til de helt unge ryttere, der nu skal starte deres senior-karriere. Det bliver en spændende sæson, som jeg glæder mig helt vildt til, og der er også en af grundene til at jeg har valgt at blive. Selvom jeg er væsentlig yngre end Frederik Muff og Nicklas Amdi kan jeg med mine fire år i A-klassen godt betragte mig som en af de ”gamle” i coloQuick-truppen,” siger Mads Andersen, der trækker på inspiration fra tidligere holdkammerater.

“I mine første år har jeg lært så meget af Jesper Schultz og Nicolai Brøchner, der begge er stoppet, og den lærdom vil jeg gerne give videre. Jeg har stadig kontakt til de to og vi snakker ofte sammen et par gange om ugen. Men jeg vil også gerne vinde cykelløb, og næste år skal jeg gerne vinde mit første UCI-løb og gerne et af de flere forskellige løb, der køres i Bretagne-området. Jeg følger at terrænet passer mig fint, og så må jeg satse 100 procent på de løb, som jeg tror jeg kan vinde. Med et eller flere fine UCI-resultater tror jeg vejen til en professionel kontrakt kan åbnes,” slutter Mads Andersen.

Den ledende sportsdirektør hos coloQuick, Christian Moberg, ser forlængelsen med Mads Andersen som et vigtigt punkt i bestræbelserne på at skabe en stærk trup for den kommende sæson

“Vi er utrolig glade for forhåbentlig at bygge endnu et lag på Mads Andersens talent. Han havde en kanonstart på sæsonen med et rigtig godt Tour du Loir et Cher. Dog ramte han uheldigvis som mange andre ind i sygdom lige før de vigtige danske UCI-løb og Fleche de Sud. Så han måtte trække sig lidt og komme stærkt tilbage med U23-DM og Elite-DM,” siger Moberg.

“Mads viste til U23-DM at han på sine bedste dage både på enkeltstart og linjeløb er et af de største talenter lige nu ved at vinde en flot bronzemedalje på enkeltstarten. Så næste år skal det sidste lag, bundniveau og ikke mindste resultater lægges på, inden han kan jagte en professionel karriere,” slutter den sportslige chef hos coloQuick.

Skriv et svar