Fra Scheuermann til ”superman” og kontrakt med coloQuick

Med sejr i det prestigefyldte italienske endagsløb for juniorer, Trofeo Emilio Paganessi, og en andenplads i junior-udgaven af forårsklassikeren Gent-Wevelgem har det danske stortalent Tobias Svarre både nationalt og internationalt været en eftertragtet rytter for mange hold. Men når den 18-årige sjællandske ”superman” indleder sin seniorkarriere fra årsskiftet har han valgt dansk og sat sin underskrift på kontrakt med et af de bedste danske cykelhold, talentudviklingsholdet Team coloQuick med base i Skive.

Efter en række flotte internationale resultater med sejre i både det belgiske etapeløb Ster van Zuid Limburg og det italienske endagsløb Trofeo Emilio Paganessi og andenpladsen i juniorernes Gent-Wevelgem i den netop afsluttede sæson har den kun 18-årige gymnasieelev fra Faxe, Tobias Svarre, bevist, at han ikke blot er en af de bedste danske juniorryttere, men også på international niveau.

Tobias Svarre er som den ene af to danske ryttere i Top-50 på juniorernes verdensrangliste, hvor han
indtager en plads som nummer 46 kun overgået af hans nuværende og kommende holdkammerat, Henrik Breiner Petersen, der er placeret som nummer 32.
Den unge Faxe-bo, der på tredje år går på gymnasiet i Næstved på en såkaldt Team Danmark-ordning, har haft en noget turbulent indgang til cykelkarrieren efter at han som 10-årig brugte sine sparepenge på at købe en racercykel med ”gedebukkestyr”, som var en kæmpeønske.

“Jeg cyklede ture med min far, som kørte på motionsbasis og vi havde det sjovt, men i starten af
puberteten blev jeg ramt af en ryglidelse, en såkaldt Scheuermann, som førte til en skæv ryg,” fortæller Tobias Svarre.

Efter at diagnosen var stillet gik jeg i gang med behandlinger hos en fysioterapeut og gennem
behandlinger og hård træning gik det stille og roligt fremad. 

“Jeg kunne hele tiden bygge på, og jeg i dag mærker overhovedet intet til lidelsen,” siger den unge sjællænder, som i dag er en af de største danske cykeltalenter og som i de seneste sæsoner har kørt for NPV Carl Ras Roskilde, der er et af de førende hold på junior-fronten.

Tobias Svarre fortæller at han overhovedet ikke var i tvivl, da han skulle vælge hold, når han næste år skal starte på senior-niveau.

“Når man i cykelsporten taler om danske hold fremhæver alle coloQuick,” siger han og fremhæver det ry coloQuick har om det gode sammenhold, talentarbejde og effektivt samarbejde i løbene.

“Jeg kan virkelig se mig selv hos coloQuick, både socialt og med hensyn til alle de danske værdier om ærlighed, dedikation og professionalisme. Desuden har coloQuick også et fantastisk løbsprogram med mange U23-løb på UCI-niveau i udlandet. Derfor var coloQuick uden tvivl det helt oplagte hold, da jeg skulle vælge,” lyder det fra Tobias Svarre, der også glæder sig til at køre på udstyr fra allerøverste hylde.

“Så det er kun op til den enkelte rytter, at få det bedste ud af det,” siger han. 

Tobias Svarre glæder sig til at være en del af coloQuick-familien, hvor han ser frem til at suge masser af erfaring til sig fra de store navne på holdet, som ser det som en pligt at opdrage de unge ryttere og vise hvem der bestemmer.

“Jeg er klar til at modtage masser af læring, og være sammen med voksne mennesker og derfor ser jeg frem til i starten at fungere som hjælperytter og hele tiden være der for holdet,” lyder fra den unge gymnasieelev der tilføjer:

“Man kommer langt med at være ydmyg og klar til at tage ved lære.”

Tobias Svarre karakteriserer sig selv om bjergrytter og en type, der elsker etapeløb. 

“Med mine 178 centimeter og blot 58 kilo er jeg nok lidt for let at blæse væk i sidevinden, men så snart det er kuperet terræn er jeg på hjemmebane. Jeg er ikke en såkaldt ”tonser”, men sidder gerne på hjul som jeg har gjort med min holdkammerat Henrik Breiner, og så slå til, når det går opad. Jeg er også forholdsvis hurtig i en spurt, især efter et hårdt løb, hvor jeg kan udnytte min styrke og udholdenhed.”

Tobias Svarre håber at tiden hos coloQuick kan bygge videre på den drøm han har om at blive professionel på World Touren.

“Jeg håber at komme til at leve at det jeg elsker – at køre på cykel. Jeg har lysten og motivationen og er absolut klar til at gå all in,” slutter den ambitiøse Faxe-bo.

coloQuicks ledende sportsdirektør Christian Moberg fortæller, at han har kæmpet mod mange af World Tour-holdene om at få Tobias Svarres underskrift til 2023-sæsonen.

“Tobias havde en kanonstart med et godt resultat i Gent-Wevelgem og fulgt op af hans sejr i Italien, så han har været eftertragtet. Med mange gode resultater i resten af sæsonen er han en af de ryttere vi kommer til at se mere til i fremtiden. Vi skal sikre Tobias den fornødne ro og tid til at udvikle hans talent stille og roligt så han i løbet af nogle år forhåbenligt har niveauet, færdiggjort sin uddannelse og opnået de nødvendige resultater til at forsøge sig i det professionelle felt,” slutter coloQuicks sportschef.

Skriv et svar