Bornholmer bliver jyde og er klar til karriere-boost hos coloQuick

Den 26-årige Emil Toudal har i hele sin hidtidige karriere over 13 år kørt for bornholmske klubber og hold, men nu tager han springet og bliver jyde på et af Danmarks bedste cykelhold, Team coloQuick, med base i Skive. Med det overraskende skifte bliver Emil Toudal, der ved siden af cykelkarrieren har taget en universitetsgrad i økonomi og politik, som coloQuick-rytter igen holdkammerat med Nicklas Amdi Pedersen og Frederik Muff, der begge også har en fortid på det bornholmske hold, BHS – PL Beton Bornholm. 

Den 26-årige Emil Toudal har i hele sin hidtidige karriere over 13 år kørt for bornholmske klubber og hold, men nu tager han springet og bliver jyde på et af Danmarks bedste cykelhold, Team coloQuick, med base i Skive. Med det overraskende skift bliver Emil Toudal, der ved siden af cykelkarrieren har taget en universitetsgrad i økonomi og politik, som coloQuick-rytter igen holdkammerat med Nicklas Amdi Pedersen og Frederik Muff, der begge også har en fortid på det bornholmske hold, BHS – PL Beton Bornholm. 

Med tilknytningen af Emil Toudal har coloQuick endnu en gang op til 2023-sæsonen styrket bredden, og dermed tilført endnu mere rutine til de store talenter, der fuldender truppen på Danmarks bedste talentudviklingshold.

Emil Toudal ser skiftet til coloQuick som en optimering af sin karriere og et sted, hvor han kan få opfyldt sine ambitioner og vinde flere UCI-sejre.

“Efter at have kørt mange år på det samme bornholmske hold er det uden tvivl godt at komme ud af de vante rammer og prøve noget nyt,” siger Emil Toudal om holdskiftet.

“At komme på et hold, hvor man bliver set på med nye øjne og metoder, og komme  ind i et nyt cykelmiljø kan forhåbentlig kun gavne mil mål om at komme til at køre endnu stærkere på cykel,” lyder det fra den kommende coloQuick-rytter.

Emil Toudal fortæller at hans bedste resultater lod vente længe på sig. 

“I 2021 vandt jeg min første UCI-sejr, da jeg kom først over stregen på fjerde etape i Alpes Isere Tour, og i år blev det til endnu en UCI-sejr, da jeg vandt femte etape i det græske etapeløb, Tour of Hellas.”

Emil Toudal erkender at de store resultater måske er kommet lidt sent i karrieren, men at de seneste to år har sparket liv i drømmene om at blive professionel.

“Nu gælder det om at holde og gerne forbedre det tårnhøje niveau, og gøre det så godt, som jeg overhovedet kan, og her tror og håber jeg at miljøskiftet til coloQuick kan være en vigtig faktor.”

Emil Toudal fortæller at han som dreng begyndte at løbe i atletikklubben i Rønne og også prøvede at spille fodbold.

 “Jeg var en habil løber, men mit boldøje rakte i hvert fald ikke til en karriere som fodboldspiller,” siger han med et smil.

“På et tidspunkt begyndte jeg at køre mountainbike sammen med min storebror, og min kammerat gennem hele barndommen, Magnus Cort. Herfra udviklede det sig til gode placeringer som MTB-rytter inden jeg som 19-årig tog springet og blev landevejsrytter ligesom så mange andre. Jeg har stadig et nært venskab med Magnus Cort, og vi træner da også sammen, når vi mødes hjemme på Bornholm,”  siger Emil Toudal, der som ryttertype betegner sig selv som en allround-rytter. 

“De to UCI-løb blev vundet på ikke alt for svære bjerg-etaper, og så kan jeg også sidde med i de finaler, hvor de tungeste drenge – sprinterne – er sorteret fra, men min styrke er nok min erfaring, snuhed og fysik,” siger han.

Han glæder sig til at indgå i samarbejdet med Nicklas Amdi og Frederik Muff, som han har et nært kendskab til fra tiden hos BHS – PL Beton Bornholm, og at det kan ske til gavn for hele holdet.

“Jeg ser frem til at lære fra mig til de unge ryttere, som skal i gang med deres første senior-sæson, men jeg håber også at miljøskiftet til coloQuick kan give en personlig udvikling på det mentale, men også styrkemæssigt. Som alle cykelryttere håber jeg selvfølgelig på at komme helt til tops, men lige nu er mit mål, at opnå topplaceringer i alle de løb jeg deltager i, og så må vi se hver langt det rækker,” lyder det fra den 26-årige studerende, der i godt fire år har studeret på Aarhus Universitet og taget en bachelorgrad i politik og økonomi, og nu er flyttet til København, hvor han på sigt agter at tage en afsluttende kandidatgrad.

Sportschefen hos coloQuick, Christian Moberg, er glad for, at han endelig kan koble Emil Toudal til Team coloQuick efter de rigtig mange år på Bornholm.

“Jeg har i flere år haft et rigtig godt øje til Emil og jeg håber så meget at dette skifte kan give ham det allersidste der skal til når det gælder kampen om en professionel karriere,” siger Christian Moberg. 

“Emil kommer til at bringe en masser erfaring, styrke og bundniveau. Og så skal han bare ud og blive ved med at gøre det godt i de løb, der passer ham i udlandet.  Hvis man kigger hans resultatliste gennem, er den allerede rigtig god. Nu skal vi skabe rammerne for at hans høje niveau bliver stabilt over hele sæsonen og jeg er sikker på Emil bliver en kæmpe gevinst for vores team,” slutter Christian Moberg.

Skriv et svar