Joshua er klar til at steppe et niveau op i næste sæson

Joshua Amos Gudnitz har med fire sejre netop afsluttet sin hidtil bedste sæson som senior-rytter og det er sket efter en turbulent år, hvor det 21-årige multitalent både har kørt en række forrygende løb, men også i en periode været sat ud af spillet med corona. Joshua er også klar til at steppe et niveau op i den kommende sæson, efter at han har forlænget sin kontrakt med Team coloQuick, og gerne skulle sikre sine første UCI-sejre til Skive-holdet.

Efter at have færdiggjort sin skolegang med en HF-eksamen i bagagen i sommer har Joshua Amos Gudnitz valgt at satse 100 procent på sin cykelkarriere.

”Jeg håber at den satsning bærer frugt, så jeg i den kommende sæson kan vinde mine første UCI-sejre, og i hvert fald være med til at sætte præg på løbene,” siger den unge nordsjællænder ovenpå en noget turbulent 2022-sæson.

”Jeg fik en god start på sæsonen, men blev så ramt af corona umiddelbart efter U23-udgaven af Gent-Wevelgem. Jeg bøvlede en del med sygdommen gennem det meste af foråret, men fik så lagt en plan sammen med sportsdirektør Brian ”Hellerup”, og det gav da også bonus med sejre i både Randers Bike Week og Champione Pinse Cup i Herning,” fortæller Joshua.

”Jeg havde i mine første to sæsoner som senior blot vundet en enkelt sejr, og nu var de pludselig fordoblet.”

Joshua Amos Gudnitz fortæller, at han i sin første sæson hos coloQuick har fået mulighed for at køre rigtig mange gode løb.

”Også flere end jeg havde turdet håbe på, og det har givet masser af erfaring. Jeg føler, at de har troet på mig og mine evner hos coloQuick og det giver både mental og fysisk styrke. Vi er sammen i gang med en længere proces, som gerne skulle føre noget stort med sig. Det sker ikke hen over natten, men slutresultatet skulle gerne blive stort,” siger han.

Joshua glæder sig over sin kontraktforlængelse, og beslutningen om at satse 100 procent på cyklingen.

”Jeg trives rigtig godt i de gode omgivelser hos coloQuick, hvor jeg nu har kørt et år, og fået hele ånden på og omkring holdet ind under huden. Jeg kommer godt ud af det med alle, både holdkammerater og alle andre omkring holdet,” siger han.

Nu glæder han sig til at komme i gang med en ny sæson på det han kalder Danmarks bedste talentudviklingshold.

”Der er blevet skabt et rigtig godt og spændende hold til 2023-sæsonen med masser af talent og rutine. Jeg håber at vi sammen kan skabe en række store resultater, og personlig vil jeg meget gerne betale tilbage med UCI-sejre for den store tillid holdet viser mig,” siger Joshua Amos Gudnitz.

Selvom løbsprogrammet for den kommende sæson endnu ikke er udarbejdet, håber han at han i sin sidste år som U23-rytter kommer til at køre nogle af de store UCI-løb for netop U23-årgangene.

”Det kunne være løb som Liege-Bastogne-Liege, Flandern Tomorrow, Gent-Wevelgem og etapeløbene i Bretagne, som passer godt til en ryttertype som mig,” slutter den unge nordsjællænder.

Ledende sportsdirektør hos coloQuick, Christian Moberg, er også glad for at Joshua Amos Gudnitz er klar til endnu en sæson på holdet.

”Vi stræber efter at finde ryttere, der er villig til at være hos os i to-tre år, hvor de kan få den udvikling på cyklen og mentalt, der kan gøre dem klar til det helt store spring,” siger Christian Moberg, og fremhæver Joshua som en rytter han venter sig utrolig meget af.

”I den netop overståede sæson vandt Joshua flere løb, og andre gange var han lige ved og næsten. Han er en god rytter-type, der kan det meste, og nu skal han være klar til at tage det næste step,” siger sportschefen.

”Til næste år skal han gerne have en eller flere UCI-sejre ind på kontoen, og det skal gerne ske gennem mere stabilitet. Når det bliver tilfældet, er jeg ikke i tvivl om, at han nok skal slå igennem på øverste hylde. Han er samtidig en rigtig god kammerat, der passer godt ind på holdet, så derfor er jeg virkelig glad for, at han har taget imod vores tilbud om endnu en sæson hos coloQuick,” slutter sportschefen.

Skriv et svar