Oliver Søndergaard bokser sig i form til den nye sæson

Efter at have været skadet i flere måneder sidste vinter forud for sæsonen 2022 har den 19-årige Oliver Søndergaard taget utraditionelle træningsformer i brug i optakten til den kommende sæson. Den unge silkeborgenser vil gennem bokse- og styrketræning som supplement til cykeltræningen forsøge at lægge et niveau på sit talent efter at han har forlænget sin kontrakt for endnu et år med talentudviklingsholdet Team coloQuick med base i Skive.

Den daværende juniorrytter Oliver Søndergaard havde for et års tid siden netop skrevet kontrakt med Team coloQuick, da han blev ramt af en knæskade, som betød at han delvis fik spoleret sin vintertræning i optakten til sin første sæson på seniorniveau.

På trods af den kedelige optakt leverede Oliver Søndergaard alligevel så mange gode resultater med to podieplaceringer, at det Skive-baserede talentudviklingshold ikke var i tvivl om, at det 19-årige stortalent fra Silkeborg skulle tilbydes en forlængelse og endnu en sæson i coloQuick-trøjen.

”Jeg har været virkelig glad for, at coloQuick trods den langt fra optimale optakt har givet mig til tid til at komme i tilstrækkelig form, og jeg har ikke på noget tidspunkt følt noget pres fra holdet,” siger Oliver Søndergaard, der glæder sig over at han har kunnet bidrage med to podieplaceringer som nummer tre i både Champione Pinse Cup i Herning og gadeløbet samme sted.

”Herudover har jeg prøvet at hjælpe holdet så godt jeg kunne, selvom jeg måske i lyset af den korte vintertræning ikke var i den allerbedste form, og når muligheden var der, har jeg også fået frie tøjler og lov til at køre min egen chance.”

I forhold til sidste år vil Oliver Søndergaard i den kommende vinter tage alternative træningsmetoder i brug som tillæg til cykeltræningen.

”Jeg er startet med bokse- og styrketræningen med det helt klare mål at tabe mig lidt og samtidig få skabt fedt om til muskler,” siger en ærlig Oliver Søndergaard.

”Jeg skal gennem intensiv træning have forbedret min udholdenhed. Det hjælper ikke, at man kan fyre en spurt af efter 10-20 kilometer, men er for træt, når løbet skal afgøres efter 150 kilometer.”

Oliver Søndergaard fortæller at han trives rigtig godt hos coloQuick.

”Vi har et virkelig godt sammenhold både på og af cyklen og vi hygger os sammen, når vi er på træningssamlinger i Danmark og i Spanien,” siger han og tilføjer at han glæder sig til at køre på hold med flere af de ryttere han kender fra ungdomsårene.

”Jeg har kendt Magnus Lorents siden vi begyndte at køre cykelløb sammen i U11-årgangen, og Anders Vos, Henrik Breiner og Tobias Svarre er alle ryttere jeg kender og kørt sammen med eller imod fra juniorårene,” siger Oliver.

Den 19-årige silkeborgenser, der blev handelsstudent i sommer og nu har fået deltidsarbejde frem til årsskiftet i Kvickly i forbindelse med juletravlheden, ser frem til sin anden sæson som seniorrytter hos coloQuick.

”Jeg håber at komme ind med et langt højere udgangspunkt end sidste år. Jeg kan forhåbentlig træne for fuldt knald hele vinteren, og de tiltag jeg har taget skulle gerne øge både min udholdenhed og styrke,” siger han og håber at det betyder, at han kan køre med hjem og gerne køre med at sejren.

Oliver Søndergaard håber i den kommende sæson at køre nogle af de gode U23-løb i udlandet, Liege-Bastogne-Liege, og etapeløbene Flanders Tomorrow Tour og Fleche de Süd, og de store hjemlige UCI-løb, Fyen Rundt og Grand Prix Herning.

”Og så vil jeg utrolig gerne med på holdet til Danmark Rundt, og det ønske deler jeg uden tvivl med alle ryttere i truppen,” siger han.

Oliver Søndergaard ser frem til, at han kan levere så gode resultater, at han kan blive hos coloQuick de næste to år.

”Der er intet bedre hold i Danmark for unge talenter end coloQuick, og jeg håber at vi sammen kan få opfyldt min drøm om at tage et step op til World Touren,” slutter han.

Ledende sportsdirektør hos Team coloQuick, Christian Moberg, ser frem til Oliver Søndergaards anden sæson på holdet.

”Oliver rummer masser af udvikling og potentiale og han viste i sin første sæson hos coloQuick, at han trods en opstart med knæskade og et lavt træningsprogram alligevel var i stand til at komme på podiet et par gange,” siger sportschefen.

”Jeg tror der virkelig er noget at bygge videre på, men selvfølgelig er der et stykke vej endnu. Oliver har slet ikke udviklet sit potentiale, men når både benene og det mentale kommer med, er jeg overbevist om at han kan udfolde sit talent. Det er også en af grundene til, at vi har valgt at forlænge med Oliver for endnu en sæson,” slutter Christian Moberg.

Skriv et svar