Stabil fynbo forlænger med coloQuick

Også i 2023 er Simon Bak en del af coloQuick. Den unge fynbo imponerede i sin første rigtige landevejssæson og viste mange glimt på sit store talent i en stabil 2022-sæson. Til næste sæson håber og tror han på at der kommer sejre på kontoen.

Der blev måske løftet et øjenbryn eller to i det danske cykelmiljø, da Team coloQuick i slutningen af 2021 præsenterede Simon Bak som ny rytter.

For denne unge fynbo havde altså lige kørt sin første sæson på landevejen efter at have tage skiftet fra mountainbikesporten. Og hvad skulle coloQuick mon med én rytter, der kun lige havde dedikeret sig til landevejssporten?

Det spørgsmål blev hurtigt gjort til skamme af hovedpersonen selv. Simon Bak viste nemlig i hele 2022 mange fine prøver på sit talent og var én af de coloQuick-ryttere der ofte var at finde i finalerne i mange løb. Det var derfor ingen tvivl, da der skulle sættes navne på de ryttere, som skulle være en del af coloQuick i 2023: Simons navn var højt oppe på den liste.

”Simon imponerede flere gang i år med adskillige top 10 placeringer – eksempelvis i det samlede klassement i i Fleche de Sud i Luxembourg. Dertil kommer, at Simon stadig har et kæmpe udviklingspotentiale og vi glæder rigtig meget til at se ham tage endnu et step op næste år, hvor han igen skal fokusere på de kuperede løb og de ugelange etapeløb,” lyder det fra ledende sportsdirektør, Christian Moberg.

Hovedpersonen selv er glad for at have dedikeret sig til landevejssporten – og mærker intet savn til mudder, knopdæk og hvad der ellers hører mountainbikesporten til. Og så dog.

”Med min fortid har jeg da en forhåbning om, at jeg er med, når der køres Grand Prix Herning næste år. Det er et fedt løb og jeg har jo lidt i bagagen, når det kommer til grus og cross, så min teknik kan bringe mig langt,” lyder det fra Simon Bak.


Fynboen er allerede i gang med sin vintertræning og denne er tilrettelagt specifikt, så Bak kan udvikle sig endnu mere på det, der kendetegner en god landevejsrytter.

”Mit fokus er meget på at bygge en robust landevejsmotor op. Det har betydet flere træningstimer og meget fokus på at jeg også kan præstere, når jeg har været i gang i tre eller fire timer. Samtidigt vil jeg tage meget af det, jeg har lært i 2022 med. Jeg har fået meget med fra mine holdkammerater og jeg synes, at jeg har udviklet mig i en positiv retning. Det betyder også, at jeg kan sætte endnu større mål i 2023,” lyder det fra Bak.

Allerede tidligt i fik Bak sin Europa Tour-debut for coloQuick i Liege-Bastogne-Liege (U23) og Tour de Bretagne. I begge løb blev det resultatmæssigt ikke til store placeringer for fynboen, der dog viste fine prøver på sit talent. Og – måske vigtigst af alt – fik masser af erfaring til at lære, hvordan man bedst muligt griber cykelløbene an.

Den erfaring viste sig at være guld værd. For i maj måned imponerede Bak med den samlede 9. plads i det prestigiøse Fleche du Sud i Luxemborg, måneden efter blev han nummer 7 til U23 DM og efter sommerpausen blev det til både en 7. plads på første etape og en samlet 7. plads i landsholdstjeneste til etapeløbet Orlen Nations Grand Prix i Polen. Alt dette skal komme fynboen til gode i 2023.

”Jeg er bevidst om, at hvis jeg gør det godt og leverer med et par store sejre, så har jeg også en mulighed for at blive professionel. Mine forcer er i kuperet og bjergrigt terræn, så det er der, jeg skal forsøge at slå til,” siger Bak, der dog ikke kun har fokus på de personlige ambitioner.

”Jeg håber at 2023 bliver et år, hvor vi husker tilbage på med mange sejre og husker tilbage på et coloQuick-hold, der står sammen både i medgang og modgang,” slutter fynboen.

Skriv et svar