Fra ketcher til carbon: Kontrakt med coloQuick giver Victor blod på tanden  

21-årige Victor Grue Enggaard var i sine ungdomsår en af landets allerbedste tennisspillere. Nu har han taget et utraditionelt skifte til cykelsporten og efter flotte sæsoner i både 2021 og 2022 har den unge sjællænder vist, at han ikke kun har serve-armen skruet godt på.

I sine unge dage var det Holger Rune han konkurrerede mod. Næste år kan det være Geraint Thomas eller en anden verdensstjerne.

21-årige Victor Grue Enggaard er ny mand på coloQuick og hans vej til et af Danmarks bedste cykelhold er ikke ligefrem traditionel. Som ung var han nemlig en af landets bedste tennisspillere, men for år tilbage tog han et skifte og prøvede noget helt nyt som cykelrytter.

Og det skifte er noget, som coloQuick kan få lov til at glæde sig over i 2023. For Victor Grue Enggaard var måske god til at spille tennis. Men han kan bestemt også excellere, når han klikker i pedalerne og sætter sig på to hjul.

”Det er vanvittigt fedt at kunne steppe et niveau op og gå fra at være på klubniveau til nu at være på kontinentalniveau. Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af et stort setup, nogle mere faste rammer og større krav,” siger Victor, der sidste år kørte for det sjællandske DCU-hold, Team CO:Play Giant.

2022-sæsonens vel nok bedste resultat kom med syvendepladsen i det svenske UCI-løb ”Scandinavian Race in Uppsala” og andenpladsen i de sjællandske mesterskaber i linjeløb. Et løb, der i øvrigt blev vundet af Emil Toudal, som netop også tørner ud for coloQuick næste år.

”Jeg føler, at coloQuick helt klart er det sted, der passer bedst i forhold til min udvikling og jeg glæder mig til at kunne køre masser af fede cykelløb og være en del af holdet,” lyder det fra Victor, der håber at han også kan vinde sit første cykelløb.

”Personligt vil jeg gerne vinde mit første cykelløb. Det har jeg stadig til gode og det vigtigste for mig er ikke så meget, om det bliver herhjemme eller i udlandet. Jeg håber også at kunne forbedre min enkeltstart. ColoQuick er jo kendt for den meget gode enkeltstartspakker og fokus på det og jeg synes, det er en fascinerende disciplin, som jeg gerne vil udfordre mig selv med,” siger sjællænderen.

Hos ledelsen på coloQuick er der også glæde over tilgangen af den nye rytter, som man har haft i kikkerten både i 2021 og 2022.


”Victor er en utroligt spændende rytter, som har formået at kunne gøre sig gældende i den bedste danske klasse efter kun kort tid som rytter. Han har stort udviklingspotentiale og vi er sikre på, at han kan blive rigtigt god,” siger Christian Moberg.

Skriv et svar