FREDERIK MUFF GÅR EFTER TO DANSKE REKORDER

Frederik Muff (ColoQuick) går efter to danske rekorder, når han den 12. august 2023 både forsøger at slå den danske rekord i 10 og 30 kilometers tidskørsel. Forsøget sker i samarbejde med ColoQuicks tøjpartner, FUSION.

FOTO: CA_PHOTOGRAPHIES

For første gang i mange år får vi den 12. august 2023 et forsøg på at slå de nuværende rekorder i 10 og 30 kilometer tidskørsel når ColoQuicks enkeltstartsspecialist Frederik Muff forsøger sig med at så begge rekorder på én dag.

Den nuværende rekord for 10 kilometer tidskørsel har stået siden 1982 og tilhører Brian Holm, der tilbagelagde de 10 kilometer i 12.16,00.

Den nuværende rekord for 30 kilometer har stået siden 2000, hvor Frank Hyldgaard tilbagelagde de 30 kilometer i tiden 38.09,45.

”Rekorder er til for at blive udfordret og forsøgt slået. Derfor vil jeg forsøge mig med et attentat på de to danske rekorder, som begge trænger til at komme tilbage i fokus,” fortæller Frederik Muff, der giver sig i kast med begge rekorder på bare én dag.

Han forsøger nemlig at slå 10 kilometer-rekorden om formiddagen og 30 kilometer-rekorden aftenen. Begge forsøg køres med udgangspunkt ved Skive Travbane.

”For både Brian og Franks rekorder har jeg den dybeste respekt og jeg synes, at deres præstationer fortjener at blive fremhævet igen. Det værste man kan gøre med en rekord er at glemme den, så jeg håber også, at mine forsøg kan inspirere andre til at forsøge at give de legendariske rekorder et forsøg,” siger Frederik Muff.

Forsøget har været flere måneder undervejs, da det ikke bare er ligetil at planlægge et rekordforsøg. Der skal både være styr på tilladelser, tidstagerbemanding og bestilles doping-kontrol til efter forsøget og sidst, men ikke mindst, skal der også være styr på udstyret.

”Vores tøjsponsor FUSION er gået helhjertet ind i projektet og har været en kæmpe støtte. Jeg kommer til at tørne ud i en helt ny Tempo!-prototype-dragt til forsøget, så jeg kan køre hurtigst muligt. Jeg forventer at køre over 50 km/t på begge forsøg og det kræver ikke bare gode ben, men også godt udstyr,” lyder det fra Muff.

Frederik Muff kommer med friske resultater på enkeltstartscyklen. Han blev for nyligt nummer to til åbningsenkeltstarten til Kreiz Breizh i Frankrig og blev tidligere i år nummer fem til de danske mesterskaber i disciplinen.

Skriv et svar