Ung midtjysk stortalent får opfyldt drøm om ColoQuick

Team ColoQuick har gennem årene været udklækningsanstalt for en lang række stortalenter, der er kommet videre til den allerøverste hylde på World Touren og nu er endnu et af dansk cykelsports store talenter, 18-årige Tore Troelsen, blevet knyttet til Skive-holdet for den kommende sæson. Han gør dermed følgeskab med to andre kæmpetalenter, Theodor Storm og Conrad Haugsted, der allerede har skrevet kontrakt med ColoQuick for sæsonen 2024.

“Det har altid været min store drøm, at skulle jeg køre for et dansk hold skulle det være ColoQuick,” siger Tore Troelsen.

“ColoQuick er det bedste hold herhjemme, og de kan fremvise sindssyge gode resultater. De viser også at de helt unge kan få chancen, hvis den byder sig,” siger han.

Hos sportsdirektøren er der også tilfredshed med den nye kontakt.

“Vi er utrolig glade for endnu engang at sikre os et af de store danske talenter til sæsonen 2024, Tore har vist op til flere gange at han både nationalt og internationalt var med i toppen, “siger sportschef hos ColoQuick, Christian Moberg.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med Tore og vi føler han passer rigtig godt ind på holdet. Nu skal vi starte processen og få Tore udviklet stille og roligt i den rigtige retning. Han er uden tvivl et af de næste store talenter,” lyder det rosende fra sportschefen.

Tore Troelsen bor i Sunds og har hidtil kørt for CeramicSpeed Herning CK Junior. Han kommer fra en rigtig cykelfamilie, hvor faderen i sin tid kørte i A-klassen, og hvor Tores to år ældre søster, Mille, har hørt til den danske elite på kvindesiden. Hun kører på det belgiske hold KDM-Pack Cycling Team.

18-årige Tore er ved siden at cykelkarrieren i fuld gang med at uddanne sig til industritekniker. Han er halvvejs i studiet på Herningsholm Erhvervsskole og er færdig om to år.

Tore fortæller at han begyndte at cykle som otte-årig, fordi hans far var en ivrig cykelrytter, og derfor var det naturligt for ham også at træde i pedalerne.

“Jeg har gennem ungdomsklasserne og som junior kørt mod Theodor og Conrad, som både har været mine konkurrenter, men også gode kammerater. Derfor er det rigtigt sjovt, at vi nu kommer til at køre på samme hold hos ColoQuick. Jeg tror det gør det hele lidt nemmere, at vi kan støtte os til hinanden,” siger han.

Tore Troelsen kan i den netop afsluttede sæson fremvise en række flotte resultater i juniorklassen. Han blev den rytter i U19, der samlede flest point i danske løb og topper listen suverænt med i alt 15 podieplaceringer. Det blev til to podieplaceringer i UCI-løb i udlandet med en andenplads i det belgiske La Route des Géants, og en tredjeplads på anden etape af UCI-etapeløbet Keizer der Juniores. Og endelig sluttede han sæsonen af med en samlet andenplads i Demin Cup. Tidligere på sæsonen var det blevet til en samlet sejr i Randers Bike Cup foran landets bedste juniorryttere.

“Jeg er virkelig glad for at få tilbudt en kontrakt med ColoQuick og vil gøre mit absolut bedste for at leve op til forventninger,” siger den unge Sunds-rytter, der ser frem til at prøve sig af i de voksnes rækker.

“Jeg glæder mig til i mit første år som senior at suge en masse erfaring til mig fra de ældre ryttere på holdet, og så ellers hjælpe til, hvor jeg kan. Jeg er klar over, at det ikke kommer gratis at blive senior, og derfor skal jeg træne massevis af kilometer hen over vinteren,” siger Tore Troelsen, der som alle andre unge cykeltalenter har en drøm om at blive professionel.

“I de kommende år skal jeg ud at vise hvem jeg er, og skabe de resultater, som kan bane vejen til en prof-kontrakt. Der er lang vej, men jeg er klar til at ofre hvad der skal til,” slutter Tore.

Talentchefen gos ColoQuick, Finn Madsen, er naturligvis glad for at have knyttet Tore Troelsen til ColoQuick.

“I Tore ser vi en energisk og udviklingsparat cykelrytter, som vi er meget glade for at få med ombord. Vi tror på, at Tore hos os kan tage et par skridt op ad karrierestigen, så han kommer nærmere drømmen om at blive professionel cykelrytter.”

Skriv et svar