Aksel Bech Skot-Hansen vender tilbage til ColoQuick

Efter et par turbulente år, hvor skader truede med at stoppe en lovende cykelkarriere på højt plan, er den nu 23-årige Aksel Bech Skot-Hansen nu igen fit for fight. Han har netop skrevet kontrakt med Team ColoQuick og dermed vender han tilbage til det Skive-baserede hold, hvor han indledte sin seniorkarriere.

“Først og fremmest er vi utrolig glade for at få Aksel tilbage til vores hold,” lyder det fra ColoQuicks sportschef Christian Moberg, der henviser til, at Aksel måtte stoppe sin karriere hos ColoQuick sidst med en langtidsknæskade.

“Så vi var ikke i tvivl, da Aksel gjorde comeback og begyndte at køre cykelløb igen. Han skulle hjem til holdet, hvor han kom fra.”

Aksel Bech Skot-Hansen kørte i tre sæsoner fra 2019 til og med 2021 for ColoQuick, indtil skader tvang ham til at stoppe i foråret 2021.

“Jeg havde en virkelig god tid hos ColoQuick dengang og der var mange gode momenter, men så blev jeg knæskadet efter at have deltaget i Pinsecuppen i Randers og i Fredsløbet i Tjekkiet,” fortæller Aksel, der glæder sig til at vende tilbage.

“Det viste sig i første omgang at være en overbelastningskade, som betød at jeg ikke kunne træde ordentlig igennem, og det gav en række følgeskader og så var jeg tilmed så uheldig at brække albuen i et styrt. Da det ikke blev bedre besluttede jeg i sommeren 2021 at træde et skridt tilbage,” lyder det fra Skot-Hansen.

“Jeg fik i 2022 arbejde på en vingård på Mallorca, og her var ejeren meget interesseret i cykelsporten og havde sit eget cykelhold. Derfor var det naturligt at jeg fik trænet en del og tilmed deltog i en række løb på den spanske ferieø,” uddyber han.

Da Aksel Bech Skot-Hansen var vendt hjem til Danmark kom han i foråret i år tilfældigt i kontakt med det århusianske DCU-hold Team JS.dk, der tilbød at han kunne træde ind på holdet, hvilket skete i starten af juni efter et forår uden løb.

“Jeg har haft det supergodt hos Team JS.dk, selvom det ikke er blevet til så mange løb. Men alligevel fik jeg til Elite-DM i Aalborg vist at jeg godt kan køre på cykel,” siger han.

Aksel kom ind på en fornem 10.-plads og blev bedste  DCU-rytter foran så prominente navne som Mads Pedersen, Andreas Kron, Michael Mørkøv og flere andre fra World Touren.

“Jeg glæder mig super meget til at vende tilbage til ColoQuick, hvor det hele uden tvivl er som det plejer. Derfor er jeg også meget fortrøstningsfuld over at blive en del af det fællesskab, der gør ColoQuick så stærk. Det er et hold, hvor alt spiller og fungerer, og så er der ingen undskyldning for ikke at levere i løbene,” siger den tilbagevendte rytter.

Aksel Bech Skot-Hansen, der i det nye år starter på Aarhus Universitet, hvor han skal læse molekylærbiologi, er ved siden af studiet klar til at give cykling den højeste prioritet.

“- “Mine to-tre år gamle overbelastningsskader er helt væk, og nu vil jeg satse 100 procent for at se hvad jeg kan drive det til,” lyder det fra en optimistisk 23-årig aarhusianer.

Aksel Bech Skot-Hansens kommende chef, Christian Moberg, er også utrolig glad for at få sin tidligere rytter tilbage.

“Vi glæder os utrolig meget til at arbejde videre med Aksel i 2024 og glæder os over at få ham tilbage i truppen og så er vi slet ikke i tvivl om at Aksel nok skal komme til at præstere igen på allerhøjeste niveau. Aksel er blevet nogle år ældre og beviste ved de danske mesterskaber, at han er tilbage på højt niveau og mange kan sikkert huske PostNord Danmark Rundt i 2019, hvor Aksel kilometer efter kilometer styrede tempoet i feltet og kørte som en motorcykel. Her var han en stor del af den samlede sejr til Niklas Larsen og ColoQuick,” slutter sportschefen.

Skriv et svar