Et miljøskifte til ColoQuick skal give et spark mod prof-kontrakt

I hverdagen er de arbejdskammerater og kolleger i en af Københavns store cykelbutikker, Fri Bike Shop på Østerbro og nu bliver de også holdkammerater på det sportslige plan.

Det er allerede meldt ud at Pelle Køster er ny mand på Team ColoQuick, og nu er hans kollega på cykelværkstedet i København, Nikolaj Mengel, også klar til at tørne ud for Skive-holdet i den kommende sæson.

21-årige Nikolaj Mengel har de senere tre sæsoner som senior kørt for BHS – PL Beton Bornholm, men han blev så fristet af et tilbud fra ColoQuicks sportschef, Christian Moberg, at han var klar til at prøve noget nyt.

“Jeg har været glad for mine tre år hos BHS PL Beton Bornholm, men følte at tiden var inde til et miljøskifte. Jeg er overbevist om at nye holdkammerater, nye omgivelser og nye udfordringer kan give mig det spark, der fører mig videre mod min drøm om en professionel kontrakt og en karriere på World Touren,” siger Nikolaj Mengel.

Christian Moberg lægger heller ikke skjul på, at Nikolaj Mengel er en rytter han gerne ser i ColoQuick-trøjen.                

“Nikolaj Mengel har de seneste par år være en rytter i vores søgelys.  Han har kørt nogle flotte seniorsæsoner og med hans Nations Cup-etapesejr i Orlen Nations Grand Prix i Polen, var jeg ikke i tvivl om det var en rytter jeg godt kunne tænke mig at arbejde med. Nikolaj er en god all-rounder som har en fornuftig afslutning, dermed er der masser at arbejde videre med og så håber vi meget på han via af vores store løbsprogram får lagt det ekstra niveau på, som gør at nogle af de store hold for øjnene op for ham.”

Nikolaj Mengel kom først forholdsvis sent i gang med at cykle. Han havde først spillet fodbold og dyrket sejlsport.

“Men da en af mine kammerater kørte cykelløb og lånte mig en cykel til en fælles træningstur, var jeg fanget,” siger han.

Han meldte sig ind i den lokale cykelklub, Team Cycling Ringsted, hvor han kørte i flere sæsoner og blev udtaget til bruttotruppen til juniorlandsholdet. Til 2019-sæsonen skiftede Nikolaj til Team ABC Junior i København, hvor han kort efter vandt  2. afdeling af UnoX-Cuppen for juniorer. I 2020 blev han udtaget til juniorlandsholdet til Europamesterskabet, hvor han blandt andet var med til at sikre Kasper Andersen EM-titlen.

Op til 2021-sæsonen skrev Nikolaj Mengel i en alder af kun 18 år kontrakt med kontinentalholdet BHS – PL Beton Bornholm, hvor han har kørt de seneste tre sæsoner.

“Det har været tre gode og lærerige år, hvor jeg i år opnåede mit hidtil bedste resultat, da jeg i år vandt første etape af det polske UCI-etapeløb, Orlen Nations Grand Prix, og kørte i førertrøjen i fire dage,” fortæller Nikolaj Mengel og tilføjer, at det også er blevet til en sejr i Randers Bike Week og en femteplads i U23-DM, hvor hans holdkammerat fra Bornholm, Frederik Irgens Jensen, blev dansk mester.

Nikolaj Mengel glæder sig til at tage springet fra Bornholm til Skive, og lægger især vægt på at ColoQuick har et stort og ambitiøst løbsprogram.

“Jeg ser frem til at køre flere store løb i Danmark og i udlandet. ColoQuick har et virkelig flot setup, hvor udstyret er helt i top, og i cykelsportskredse er det den helt klare opfattelse, at ColoQuick er holdet, der har styr på det hele.”

Nikolaj Mengels drøm er at han på længere sigt kan leve af at køre på cykel, men vejen hertil er at vinde UCI-løb og gøre det godt i de danske løb.

“Det kan være en lang proces, men jeg tror og håber på, at mit skifte til ColoQuick gør vejen til en World Tour-kontrakt lidt kortere,” siger den unge københavnske cykelmekaniker og tilføjer om sine egne evner som cykelrytter:

“Massespurt er ikke lige min kop te, men til gengæld kan jeg godt lide lange hårde løb, hvor jeg virkelig kan bruge mine kræfter. Jeg vil gerne køre fra front og gerne med i de tidligere udbrud, hvor vi kan sidde derude og kæmpe, og det generer mig ikke, hvis ruten er temmelig kuperet,” slutter Nikolaj Mengel, der er klar til at tage hul på vintertræningen i samråd med sin faste træner gennem de seneste tre år, Lars Nybo.

Skriv et svar