Emil Toudal forlænger med ColoQuick

Selvom resultaterne efter egen målsætning ikke levede helt op til ambitionerne i den netop afsluttede sæson var 27-årige Emil Toudal ikke i tvivl om at sige ja tak, da Team ColoQuick kom med et tilbud om at forlænge kontrakten for 2024-sæsonen.

“Resultatmæssigt var min første sæson hos ColoQuick ikke optimal. Jeg havde nogle lidt højere ambitioner, men slog ikke til, da mulighederne bød sig. Jeg har til gengæld høstet så mange erfaringer og fået et indblik i set-uppet og strategien hos ColoQuick, at det uden tvivl vil komme både mig og holdet til gode i den kommende sæson,” siger Emil Toudal.

Glæden for forlængelsen er også at finde hos ledelsen på ColoQuick, der prioriterede en underskrift fra Emil Toudal højt.

“Vi er utrolig glade for forlængelse af kontrakten med Emil Toudal. Emil havde en svær start på sæsonen, men kom rigtig godt efter det i efteråret og han har været et kæmpe aktiv for vores team.  Generelt har han vel ikke helt levet op til de personlige ambitioner, men vi er sikker på at han stadig kan blive ved med at udvikle sig og nærme sig nogle af de tidligere resultater han har leveret blandt andet med sine etapesejre i Grækenland Rundt,” siger sportschef hos ColoQuick, Christian Moberg.

“Det bliver en spændende sæson vi går i møde for Emil, måske en af de mest afgørende. Emil er et kæmpe aktiv både på cykle,  for vores cykelhold og en meget vigtig brik i udviklingen på holdet, så håber vi at det kan forenes med hans personlige ambitioner også i 2024,” uddyber Moberg.

I den forgangne sæson var de bedste resultater to tredjepladser i kampen om bjergtrøjen i de to UCI-etapeløb, Oberösterreich Rundfarht og Tour d’Eure-et-Loir, samt en syvendeplads i det norske UCI-løb Ringrike GP.

“Jeg havde nok sat næsen op efter lidt mere, og da jeg fik muligheden i det franske etapeløb, Kreiz Breizh Elite, hvor jeg indledte med to Top-10-placeringer formåede jeg ikke fortsat at spille mine kort rigtigt, og gik derfor glip af en topplacering i det samlede resultat,” siger Emil Toudal, der læser på universitetet og for øjeblikket arbejder som studentermedhjælper hos Medicoindustrien, der er en brancheorganisation for producenter på medicinal-området.

Emil Toudal håber at han i den nye sæson hos ColoQuick kan høste en række bedre resultater.

“Ikke mindst fordi jeg nu kender det professionelle set-up hos ColoQuick, og det sammenhold som er holdets varemærke. Jeg har i år kørt som en slags vejkaptajn, hvor jeg tager et større ansvar for holdet ude i feltet, og være den erfarne rytter, der kan komme med gode råd undervejs overfor de unge ryttere på holdet. Jeg har sammen med bl.a. to af de andre ”gamle” ryttere, Muff og Amdi, været med til at udføre den taktik, der på forhånd var lagt, og eventuel træffe nye beslutninger når/hvis situationen ændrede sig,” siger han.

Emil Toudal er indstillet på, at han skal køre på et mere stabilt niveau i den kommende sæson.

“Jeg hører ikke til de hurtigste på stregen, jeg er ikke den bedste klatrer, men jeg synes selv jeg har en god motor, så på flad vej kan jeg gyde mit bidrag til at få smidt de tunge drenge,” siger Emil Toudal.

“Nu skal jeg have bygget mere på fysikken og sørge for at restituere ordentlig efter sygdom, så er jeg overbevist om at resultaterne nok skal komme,” slutter han.

Skriv et svar